Д-р Анка Баева, РЗИ: Продължава проверката, която трябва да установи как 14 клиенти на заведение са се заразили със салмонела

Двойно са се увеличили случаите на скарлатина за седмица във Варна

За първи път от три години във Варна имаме взрив на салмонела. Това каза за СайтЪТ д-р Анка Баева д-р Анка Баева, Началник отдел ” Противоепидемичен контрол” към РЗИ – Варна. Тя посочи, че към момента няма подадени сигнали за други обекти, в които да са подавани подобни сигнали.

“Силно се надявам този да е първият и последния случай за това лято. Трудно може да се каже дали има заразени от персонала, те не се хранят в заведението. При проверката се установи, че са с редовни здравни книжки и нямат оплаквания. Отстранени са от работата и ще се върнат на работните си места след като представят два отрицателни резултата. Понякога наистина не може да се установи, откъде е заразата, защото ако е от продукт, той може да е свършил и да няма, откъде да се вземат проби”, коментира още д-р Баева.

8 човека са със салмонела след семейно тържество в ресторант в к.к. “Св. Св. Константин и Елена”

Тя добави, че РЗИ-Варна продължава проверката, която трябва да установи как 14 клиенти на заведение във варненския курорт “Св. Св. Константин и Елена” са се заразили със салмонела. Здравните книжки на персонала на ресторанта са изрядни, хигиената е на ниво.

14 станаха болните от салмонела след посещение във варненски ресторант, 4-ма служители са дали положителни резултати

Д-р Анка Баева коментира и чистота в морето.

“Към настоящия момент водата е чиста, няма място за притеснение. Колегите правят проби и изследвания на всеки 2-3 дни и към днешна дата всичко е в норма”, каза в заключение експертът.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

14°C Усеща се 14°C
1005hPa 88% 100% 0m/s 0deg

13°C Усещане 11°C
1006hPa 47% 42% 4m/s 300deg

13°C Усещане 13°C
1004hPa 82% 75% 1m/s 170deg