Антон Тонев, ПП-ДБ: Големият въпрос за този вот е доколко ГЕРБ-СДС ще може да се еманципира от ДПС

Антон Тонев, ПП-ДБ: Големият въпрос за този вот е доколко ГЕРБ-СДС ще може да се еманципира от ДПС

„Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) ще се бори на тези избори да спечели първото място във Варна и да запази броя на депутатите си от региона, каза вторият в листата на коалицията д-р Ивайло Митковски след регистрацията ѝ в Районната избирателна комисия, предаде БТА.

Според Митковски конфигурацията в Народното събрание след предстоящия вот ще бъде горе-долу същата. По думите му, в такъв случай ще се работи трудно в парламента, особено като се има предвид, че през последните месеци се е натрупало много напрежение, което не е ясно как ще бъде преодоляно. Той не коментира дали очаква страната да влезе в нов цикъл от избори, а посочи, че първо трябва да се видят резултатите от предстоящите.

Големият въпрос за този вот е доколко ГЕРБ-СДС ще може да се еманципира от ДПС, допълни третият във варненската листа на ПП-ДБ – Антон Тонев. Той допълни, че с ГЕРБ “под шапката” на ДПС е безсмислено да работят. За партньорство с „Възраждане“ или „БСП за България“ Тонев посочи, че няма как да се разделят вътрешнополитическите от външнополитическите проблеми, а тези формации ясно са показали своята външна ориентация. Всяка колаборация с тях би поставила избирателите ни в неудобно положение, коментира Тонев. 

За очакваната ниска избирателна активност Митковски каза, че се надява прогнозите да не се сбъднат, особено като се има предвид, че вотът е „две в едно“. Според него това ще помогне активността да бъде поне в рамките на тези от последните няколко избора.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

15°C Усеща се 15°C
1017hPa 82% 0% 0m/s 0deg

14°C Усещане 13°C
1016hPa 72% 75% 7m/s 110deg

15°C Усещане 15°C
1017hPa 82% 100% 4m/s 110deg