Апелативните съдии отказаха по-лека мярка за неотклонение на жена, обвинена в разпространение на наркотични вещества

35-годишен мъж от Силистра беше осъден от Районен съд - Варна за извършена измама

Варненският апелативен съд отхвърли жалбата на обвиняема срещу определение на Варненския окръжен съд, с което спрямо нея е била взета мярка „задържане под стража“. Емилия Д. е била привлечена към наказателна отговорност за разпространение на високорисков наркотик. Според материалите по делото на 2 май тази година тя продала 0.08 грама метаамфетамин на мъж. 46-годишната обвиняема е осъждана 4 пъти, включително с лишаване от свобода за сродни деяния. В един от случаите е била участник в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотици.

Адвокатът на Емилия смята, че от събраните доказателства не може да се направи извод, че тя е осъществила деянието. Само предишните осъждания не могат да доведат до заключение, че има опасност да извърши престъпление.

На противоположно мнение бе представителят на Апелативната прокуратура, за когото и двете законови предпоставки за задържане под стража са налице.

Апелативният съд прие за обосновано и законосъобразно определението на проверявания съд. Събрани са достатъчно данни за съпричастността на обвиняемата към повдигнатото обвинение, а съмненията на защитата са неоснователни. С категоричност се установява и опасност от извършване на престъпление при по-лека мярка за процесуална принуда. Рискът се извлича от съдимостта на жената за идентични престъпления. Две условни наказания и последващо ефективно осъждане не са постигнали целите на закона за поправянето и превъзпитаването й. Видно е, че има и отработеност в реализирането на деянието.

Воден от тези съображения Апелативен съд – Варна потвърди акта на Окръжния съд, с който е определено задържането под стража на обвиняемата в наркоразпространение Емилия Д. Определението е окончателно.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

17°C Усеща се 17°C
1015hPa 88% 80% 2m/s 360deg
18°C Усещане 18°C
1017hPa 77% 40% 3m/s 110deg
18°C Усещане 19°C
1017hPa 100% 100% 3m/s 160deg