Бившето военно поделение до “Алати” става все по-опасно, разпада се! Очаква се да бъде оградено!

Бившето военно поделение зад строителния хипермаркет “Алати” става все по-опасно, видя репортер на СайтЪТ. Нееднократно медията ни алармира за рискът от инциденти, който крие неограниченият достъп до инфраструктурата за деца, бездомници и животни, които обикалят из разградения двор.

В интервю за медията ни кметът на район “Младост” Христо Христов пое ангажимент да сезира община Варна за проблема и да настоява зоната да бъде оградена, а достъпа до нея ограничен.

Христо Христов: Бившото поделение до “Алати” трябва спешно да бъде оградено и облагородено! (ВИДЕО)

Имотът е над 54 декара и се намира на границата между два района – “Владислав Варненчик” и “Младост”. В края на 2016 година е предоставен на Община Варна от Министерството на отбраната. За последен път оглед на някои от сградите е направен преди 3 години.

Снимка: БНТ

“Конструктивно към онзи момент бяха добре, не се налагаше предприемане на действия по отношение събаряне и обезопасяване”, коментира за БНТ Петко Бойновски от община Варна.

Иван Портних: Бившите поделения до “Алати” са добра база за комплекс със социални функции и студентски общежития (ВИДЕО)

На територията на бившето военно поделение е имало десет сгради, като една от тях е съборена преди години. Останалите се рушат с времето. Колоните и парапетът на една от постройките, са пропаднали и има опасност от срутване, ако не се вземат мерки.

Снимка: БНТ

От някогашния живот тук няма и следа. Изтърбушените постройки изглеждат призрачно. От години сградите на бившето военно поделение се разграбват от крадци, тъй като достъпът до имота е свободен. В изоставените сгради нощуват бездомни хора, които могат да пострадат от евентуално срутване.

От общината обещават, че ще предприемат мерки, за да ограничат достъпа на хора до опасните сгради.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

10°C Усеща се 9°C
1014hPa 76% 0% 2m/s 110deg

10°C Усещане 8°C
1014hPa 57% 0% 3m/s 40deg

9°C Усещане 9°C
1016hPa 71% 20% 1m/s 0deg