Благомир Коцев: Продължават огледите на градини и училища във Варна, за да се гарантира безопасността на децата

Благомир Коцев: Продължават огледите на градини и училища във Варна, за да се гарантира безопасността на учениците

В последните близо 10 часа само на телефона на дежурните в Общината сме получили около 130 сигнала от граждани. Това съобщи кметът на Варна Благомир Коцев във Фейсбук, предаде TheSite24. Сигналите са за изкоренени и опасни дървета и клони, невъзстановено електричество, падащи от покривите предмети, паднали фасадни мазилки и керемиди, демонтирани от поривите на вятъра ел. табла, щети по МПС, частни и обществени сгради, паднали конструкции на билбордове, съборени комини, една обърната автобусна спирка, паднало улично осветление и светофарна уредба.

Екипите обхождат обектите и отстраняват щетите, но това не във всички случаи става веднага. Имахме сложен казус с дърво върху покрива на жилищна кооперация на 6 етажа на ул. „Генерал Цимерман“.

“Подемната техника на Общината не беше достатъчна и се наложи намесата на Пожарната. Благодаря на г-жа Елена Попова от същата кооперация, която се свърза с мен във Фейсбук – за съдействието и за информацията. Правим нужното хората да могат да си влязат в домовете и да се отстрани проблемът. Успоредно с това продължаваме с десетки срещи за координация на действията по отстраняване на щетите от бедствието”, написа още Коцев..

Екипи на терен вече правят огледи и опис на пораженията. Този процес ще продължи и в следващите дни.

“Лично следя сигналите от телефоните в кабинета ми бързо да стигат до екипите за помощ на гражданите. За Морска градина и парковете, както и за зоопарка, правим специална организация за изнасяне на паднали клони, дървета и листна маса. Продължават и огледите на градини, училища и висши училища, за да се изясни готовността на образователната система в града да посрещне учениците в безопасни условия.

Лично разговарях и със сина на загиналата в урагана жена, който се държа наистина мъжки и който може да разчита на личната ми подкрепа в този тежък момент”, допълни кметът на Варна.

Днес е организирана и доброволческа кампания, която ще бъде обявена утре.

“С моя екип вярваме, че Варна е нашият дом и всички заедно можем бързо да почистим града. Довечера към 19:00 ч., след заседание на кризисния щаб, ще дам повече информация за учебните занятия на децата и възстановяването на нормалния ритъм на живот.

Благодаря на варненци за сигналите и за личното участие в разчистването след урагана!”, сподели още Благомир Коцев.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

21°C Усеща се 21°C
1015hPa 79% 33% 2m/s 8deg

18°C Усещане 18°C
1015hPa 91% 99% 0m/s 153deg

20°C Усещане 20°C
1015hPa 54% 74% 1m/s 158deg