Явор Пасев, ОПУ – Варна: До края на деня се очаква почти всички пътища на територията на област Варна да бъдат разчистени и отворени за движение  (ВИДЕО)

Явор Пасев, ОПУ - Варна: До края на деня се очаква почти всички пътища на територията на област Варна да бъдат разчистени и отворени за движение  (ВИДЕО)

За двата тежки за областта дни най-тежка е била ситуацията в общините Аксаково, Вълчи дол, Дългопол, Девня, Ветрино. Това заяви на пресконференция в Областна администрация – Варна Явор Пасев – директор на Областно пътно управление – Варна, предаде TheSite24.

Той посочи, че близо 40% от наличната техника на Областното пътно управление е била на терен в най-тежките участъци.

Най-тежко засегнат и заснежен беше пътят Варна – Добрич, – който още днес по обед е бил отворен с контролирано движение, тъй като все още машини работят , за да уширят пътя и го направят възможен за двупосочно движение.

Причината да се забави разчистването му са били изоставени от хората автомобили на пътя, което възпрепятства движението на тежките машини.

Видео TheSite24

Продължава почистването на пътя Варна – Добрич, който е частично отворен за движение, като се допускат автомобили само на живеещите в селата в района. До около 18.00 часа ще остане забраната за движението на по-тежките автомобили.

Над 10 коли, сред които и такава с каравана, са били зарязани в снега, без да са били потърсени в рамките на два дни, при условие, че е имало техника, с която да бъдат издърпани закъсалите автомобили.

До края на деня се очаква почти всички пътища на територията на област Варна да бъдат разчистени и отворени за движение.        

Нека да кажа, че това е доста тежко и сериозно усилие от страна на Пътно управление, тъй като на много места в областта снежните преспи и навявания надхвърлиха 2 метра“, каза още Пасев.

Движението се осъществява при зимни условия по третокласните отсечки в област Варна: пътят Ветрино – Калоян,  отсечката  Ветрино – Вълчи дол, пътят Добрич – Суворово и по път Суворово – Аксаково. Ограничен е трафикът на автомобили над 3.5 тона по пътя Аксаковска панорама – Кичево.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

8°C Усеща се 6°C
1013hPa 87% 100% 3m/s 360deg

5°C Усещане 1°C
1012hPa 90% 100% 6m/s 110deg

5°C Усещане 5°C
1013hPa 93% 100% 1m/s 230deg