Благомир Коцев: Във Варна стартираха множество ремонти, което е учудващо на фона на заявките, че съм блокирал бюджета

Благомир Коцев: Във Варна стартираха множество ремонти, което е учудващо на фона на заявките, че съм блокирал бюджета

Предизборно във Варна стартираха множество ремонти, което е учудващо на фона на заявките, че в качеството ми на областен управител съм блокирал бюджета на Варна. Радвам се, че строително-ремонтните дейности в града опровергават това нелепо внушение. В продължение на инициативата ми за граждански контрол над ремонтите, извършвани от Община Варна, внесох искане за предоставяне на подробна справка по обекти с оповестяване на количествено-стойностни сметки, както и времеви график на изпълнение на заложените за ремонт и реконструкция улици, междублокови пространства, детски и спортни площадки, планирани за настоящата година, в рамките на обявената програма на стойност 175 милиона лева. Това се казва в изявление на бившия областен управител Благомир Коцев, изпратено до медиите.

По този повод Коцев е входирал искане към Община Варна за предоставяне на подробна справка по обекти с оповестяване на Количествено-стойностни сметки (КСС) и Времеви график на изпълнение на заложените за ремонт и реконструкция улици, междублокови пространства, детски и спортни площадки, планирани за настоящата година, в рамките на обявената програма на стойност от 175 милиона лева.

Ето какво още се казва в изявлението на Благомир Коцев:

Обезпокоително е и че средният разход за обект е близо 2 милиона лева. Факт е, че никой не е наясно какво и защо точно се ремонтира и най-важното – какви обществени средства ще бъдат изразходвани. Гражданите не са наясно в какъв обем ще се изпълняват ремонтите, не знаем и какви са сроковете за изпълнение – още повече че някои важни улици (като „Васил Друмев” например) стоят разкопани вече три седмици, натрупани са строителни материали, но почти нищо не се прави по тях, въпреки че преминаването е напълно блокирано. 

В писмото си до Община Варна пиша, че считам, че огласяването на конкретен времеви график на строителните дейности би имало дисциплиниращ ефект върху изпълнителите и освен това би било високо оценено от гражданите, които към момента са в неведение за какъв период следва да се мобилизират относно неудобствата, свързани с реализиране на даден ремонт. Отделно, гражданите могат да бъдат част от ефективен контрол в помощ на общината срещу възможни злоупотреби с некачествени ремонти или такива с влагане на по-малко от заложените материали, стига да разполагат с количествено-стойностни сметки на обектите. 

Очаквам подробна справка от общинската администрация и предвид факта, че заложеният обществен ресурс на практика не е наличен, а представлява заем, които ще връщаме със своите данъци през следващите години.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 16°C
1015hPa 88% 76% 3m/s 350deg
17°C Усещане 17°C
1017hPa 77% 20% 6m/s 90deg
18°C Усещане 19°C
1017hPa 100% 100% 2m/s 80deg