Благотворителен мартенски базар се провежда в Административен съд – Варна

Благотворителен мартенски базар се провежда в Административен съд - Варна

До 2 март 2024 г. в Административен съд – Варна се провежда Благотворителен базар с мартенички, сувенири  и първомартенски картички. Арт изделията са изработени от деца и служители от Комплекса за социални услуги „Прегръдка”, научи TheSite24.

Комплексът за социални услуги „Прегръдка” функционира успешно повече от дванадесет години, като основната цел е създаване на условия за интегриране, ефективно социализиране в детската и училищна среда и в обществото, както и подпомагане на образователния процес. Центърът поставя акцент върху деца и ученици от 3 до 18 години с хиперкинетично разстройство на поведението и дефицит на внимание.

Хиперактивното разстройство е невроповеденчески синдром, характеризиращ се с несъответстващи за възрастта и интелектуалното развитие дефицит на вниманието, импулсивност и хиперактивност“ – разясняват от КСУ „Прегръдка“.

Комплексът предоставя социални услуги в общността, осигурявайки условия и подкрепа за социално включване, чрез консултации и терапии със социален работник, психолог, логопед, детски невролог, детски психиатър и арт терапевт.

Арт терапията е форма на психотерапия, която използва изобразителното изкуство като основен способ на комуникация. Целта на арт терапевта е да подпомогне детето да направи промяна и да развие личностния си потенциал, чрез използването на художествени материали и похвати в една сигурна и защитена среда. 

Благотворителният базар се провежда в партньорство между Административен съд – Варна и Комплекса за социални услуги „Прегръдка”. Средствата от базара ще бъдат предоставени за закупуването на уред за биорезонансна терапия BIOGENIS. Този иновативен уред спомага за подобряване състоянието на деца със заекване, дефицит на внимание и хиперактивност, стрес, нервност, фобии, раздразнителност, депресии, панически атаки, страх и др.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 15°C
1016hPa 67% 0% 2m/s 130deg

13°C Усещане 13°C
1019hPa 73% 100% 1m/s 0deg

17°C Усещане 16°C
1016hPa 63% 100% 4m/s 10deg