Бойко Борисов: Мисля на тези избори да вкараме Йорданка Фандъкова на първо място като депутат

Бойко Борисов: Мисля на тези избори да вкараме Йорданка Фандъкова на първо място като депутат

“Все още не съм говорим с Йорданка Фандъкова, но мисля на тези избори да я вкараме на първо място като депутат”, това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти в столицата.

Борисов похвали Фандъкова за работата ѝ като столичен кмет през годините.

“Затова смятаме този път Йорданка Фандъкова да бъде кандидат за депутат. Тя свърши огромна работа за София, която – за съжаление, много бързо се забравя. Днес общински съветници от “Промяната” пият, карат, правят катастрофи, че и отгоре на всичко се заяждат с полицаите”, добави лидерът на ГЕРБ.

“Старали сме се винаги да бъдем рационални”, допълни още той.

Борисов говори и за националното управление в последните девет месеца. 

“Имахме комфорта да управляваме еднолично, но не защото сме окупирали властта, а защото ни избираха. Другите само говореха, но не вършеха никаква работа. Ние защитавахме българския национален интерес. България беше регионалния лидер на Балканите и това бе признато от всички”, заяви Борисов. 

“И като всички избори и тези са важни. Трябва да имаме 4-5 изведени приоритета, затова ще усилим юридическото лоби в парламента, ще вкараме наши добри юристи, защото това е много важно – да направим по-справедлива системата. Юристите трябва да могат да обяснят как работи системата и как да се подобрява”, каза още лидерът на ГЕРБ.

“В сферата на строителството не може да обещаем нищо, защото парите ги нямаме. Парите изчезнаха”, каза той. 

“Относно сферата на сигурността и земеделието, това е нещо, което е по-лесно да обещаем, защото са основните ангажименти на Европейската народна партия. Нашият кандидат Урсула фон дер Лайен – уважението към ГЕРБ, към нас, не само че ще ни посети, но и в нейния щаб е Деница Желева, моят началник кабинет”, допълни още Бойко Борисов. 

“Когато не стана правителството, написах на Асен Василев с Мария Габриел да останат министри в служебния кабинет – на финансите и на външните работи, за да не се „лашне държавата и да не сме във външни конфликти“, допълни председателят на партията.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

No Content Available

Времето

15°C Усеща се 15°C
1018hPa 82% 0% 1m/s 0deg

15°C Усещане 14°C
1016hPa 67% 75% 6m/s 110deg

15°C Усещане 15°C
1017hPa 82% 100% 4m/s 110deg