Бойко Борисов: Ужасът на ПП-ДБ ще дойде след изборите, когато тези популисти ще искат пак да харчат пари

Бойко Борисов: Ужасът на ПП-ДБ ще дойде след изборите, когато тези популисти ще искат пак да харчат пари

Защо „Промяната“ вдигна два пъти инфлацията спрямо тази в Европа? Седем партии се събраха като коалиция, за да изкарат колкото нас. И си мислят, че от 2 април всичко ще почне отначало – няма как да стане това! Бюджетният дефицит отиде – висока инфлация, висок дефицит – няма Еврозона!“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборна среща в спортната зала в Благоевград, предаде Tribune.bg.

Той разказа как е провел среща в централата на партията с производителите на мебели. „Изнасят дървата, обработват ги в Гърция, после ги откупуват, и така мебелите поскъпват“, даде пример Борисов.

„Цял ден се срещаме с браншови организации – един доволен няма, и всички искат пари, а при този бюджет и този дефицит, шанс за това няма. Винаги сме били честни – не продаваме мечти, каквото обещаем – на другия ден идвате и си го търсите! Уж сме най-бедни в Европа, а две години няма ПВУ – преди две години Фон Дер Лайен даде 17 милиарда на Гърция, а за нас – нищо. Две години не направиха План за възстановяване, единствените сме, които не сме взели пари от Брюксел. И сега още пари изпускаме, а те си позволяват да идват и да ни критикуват“, възмути се Борисов.

„Не ходим да агитираме, идваме да ви предупредим, че октомври месец трябва да вземем поне още 10 млрд. дълг, за да се покрие дупката в бюджета – това се казва „дългова спирала“ – няма Еврозона, а с тази миграция няма и Шенген. Ужасът на ПП-ДБ ще дойде след изборите, когато реално тези популисти ще искат пак така да харчат пари. Така стоят тунелите и мостовете, пари оставихме, а те изчезнаха. Сложете си там билбордове с ПП и ДБ, да ги сочат с пръст.

Благодарен съм, че не се огънахте и че удържахте – 2009-та година ви вадихме от най-голямата криза в света – гръцката, като не дадох една банка да мръдне тук, след Орешарски остана 7 милиарда дупка в бюджета, за година го преодоляхме; сега 15 млрд. дупка има – как се преодолява така? Щели да правят правителство на малцинството – никой дори не ги пита как функционира държавата. Ако имат депутати колкото нас, как ще правят правителство – защо лъжат, че ГЕРБ щели да ги подкрепят с правителство на малцинството – това няма да стане никога!“, закани се той.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

8°C Усеща се 5°C
1018hPa 87% 20% 6m/s 280deg

2°C Усещане -4°C
1021hPa 79% 100% 8m/s 280deg

8°C Усещане 4°C
1017hPa 87% 100% 9m/s 310deg