Бойко Борисов във Варна: Няма да допуснем перки в морето!

Бойко Борисов във Варна: Няма да допуснем перки в морето!

ГЕРБ оттегля подкрепата си за спорния законопроект

ГЕРБ реши на второ четене да оттегли подкрепата си за законопроекта за възобновяеми източници на енергия в морските пространства. Това заяви във Варна на среща с представители на риболовния и туристическия сектор лидерът на партията Бойко Борисов, предаде в. Труд.

„Смятах, че проектът е минал първо през обществено обсъждане, защото ние не можехме да пипнем закон без такова. Когато вдигнахте шум, проверих и разбрах, че не е правено обществено обсъждане, а дяволът е в детайлите – колко близо са тези кабели и този шум, който надали ще бъде полезен за морето. Затова нашите 69 депутати няма да гласуват за този закон и той няма да мине“, декларира Борисов, който се учуди защо вносителят на скандалния законопроект Ивайло Мирчев от ППДБ не се е срещнал с представители на засегнатите браншове.

Лидерът на ГЕРБ каза, че днес парламентът е гласувал за изграждането на нови два реактора в АЕЦ „Козлодуй“. „Имаме още енергия от слънцето и най-голямата зелена батерия в света – ПАВЕЦ „Чаира“. Когато се запознах с това за колко мощност става дума в морето, която ще постави под риск цели сектори, разбрах, че въобще не си струва“, допълни Борисов и припомни, че преди е търпял подигравки за желанието си в Черно море да плават платноходки.

Евродепутатът Емил Радев, който също присъства на срещата, успокои рибарите и хотелиерите, че след оттеглянето на законопроекта, той не може отново да бъде внесен поне през следващите 6 месеца. И след това ГЕРБ няма подкрепи подобна идея, увери Борисов и получи бурни аплодисменти.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

12°C Усеща се 11°C
1022hPa 62% 90% 2m/s 350deg

15°C Усещане 14°C
1027hPa 65% 75% 5m/s 260deg

18°C Усещане 17°C
1023hPa 55% 75% 4m/s 30deg