Борисов: Имахме приятелски, уютен разговор с Кирил Петков. Говорихме за държавата, за управлението

Бойко Борисов във Варна: Няма да допуснем перки в морето!

Не съм гледал какво е говорила Лена Бориславова. Вчера с Кирил Петков бяхме близо 3 часа с него в моя кабинет. Имахме приятелски, уютен разговор с Кирил Петков. Говорихме за държавата, за управлението. Щом г-жа Бориславова е толкова информирана, аз не съм разговарял с нея, за да знам откъде й е информацията. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание, предаде в. Труд.

“Веднъж искат да ползват комфорта на подкрепата на ДПС, а после ми приписват, че аз съм я осигурявал. Това няма да се случва повече. Днес казах на Пеевски, че повече не искам никой заедно да идва при мен. Кирил Петков идва при мен заедно с Пеевски. Асен Василев и Йордан Цонев са неразделни. Не си говорих два месеца с Петков, а Данчо Цонев ми го доведе, за да се сдобрим”, добави още Борисов.

“На ротацията се разбрахме Мария Габриел и Денков да се сменят, като той да стане вицепремиер и министър на образованието. Ако не искат Мария Габриел да е външен министър, ние сме готови да предложим друг кандидат. Готов съм да отстъпя от много неща, но това е единственият вариант”, каза Борисов.

Борисов коментира, че вчера е имал среща с премиера Денков, на която в последствие са дошли и Петков, и Пеевски. На нея са обсъдени протестите на земеделците, както и енергетиката и как да се запазят Мариците и мините.

“Трябва да вървим напред, защото светът е във война, а има още много неща да се свършат”, коментира Борисов.

“Имам толкова участия на Мюнхенската конференция. Сега ще отиде Мария Габриел и аз не виждам смисъл да се дублират с асистенти подобни срещи. Не мога да ме наранят лесно. Аз съм лесно ранима душа, но не и от тях”, заяви Борисов.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

15°C Усеща се 15°C
1017hPa 72% 0% 3m/s 100deg

12°C Усещане 11°C
1016hPa 71% 100% 1m/s 0deg

16°C Усещане 15°C
1016hPa 63% 75% 3m/s 20deg