Пеевски: Няма да дадем България на Русия!

Пеевски: Няма да дадем България на Русия!

“Продължаваме промяната”-“Демократична България” трябва да преживеят външно министерство. Така председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски коментира в кулоарите на парламента спора между партньорите в управляващото мнозинство за това коя формация да излъчи министър на външните работи.

Няма логика заради един министър на външните работи да не се случи ротацията, заяви Пеевски.

“Това лицемерие трябва да приключи, малко взехме да ставаме като гаджета. Много е интересно това “водене” по кабинети. Ами ние работим всеки ден заедно. Те трябва да престанат с това. ДПС е част от това парламентарно мнозинство. Кирил Петков идва в моя кабинет, аз ходя в неговия. Заедно ходим при Борисов”, каза той.

“И Кирил Петков, и Бойко Борисов са ми много близки. И двамата много ги обичам”, добави Пеевски.

“Продължаваме промяната” трябва да преживеят, че няма да имат този министър. ГЕРБ има само един министър и това е външният министър. Г-н Борисов като лидер трябва да реши кой да е този министър”, подчерта той.

Делян Пеевски каза отново, че ДПС не желае да участва с министри и по друг начин в изпълнителната власт, предаде Труд.

“Бойко Борисов лично ни покани, отказахме му. Министърът на земеделието покани наша депутатка да му е първа заместничка, за да оправи сектора. И това отказахме. Ние не желаем да участваме в правителството. В парламентарното мнозинство участваме всеки ден и сме балансьора да се случват нещата. Те без нас не могат да се оправят”, обясни председателят на ПГ на ДПС.

“Няма да дадем България на Русия”, каза още Пеевски.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 15°C
1016hPa 67% 0% 2m/s 130deg

13°C Усещане 12°C
1018hPa 74% 100% 1m/s 0deg

16°C Усещане 15°C
1015hPa 63% 100% 3m/s 330deg