БСП настоява: две тарифи за водата и водни помощи за нуждаещите се 

БСП настоява: две тарифи за водата и водни помощи за нуждаещите се 

Ще искаме изслушване в парламента на министъра и ръководството на ВиК холдинга 

Това реши Изпълнителното бюро на БСП на днешното си съвместно заседание с ръководството на парламентарната група

БСП счита, че трябва по възможно най-бързия начин да се вземат мерки за намаляване цената на водата. Много хора изнемогват от непосилните цени. Водата не е привилегия и тя трябва да е достъпна до всеки един български гражданин.

Ние настояваме за изслушване на Министерството на регионалното развитие и на ръководството на ВиК холдинга, за да се изясни какво точно се случва в сектора.

Предлагаме реформа в две посоки. На първо място – трябва да бъдат въведени веднага две тарифи за водата до и над определени кубици. Защото за тези, които пълнят  своя басейн, цената трябва да е една, а за тези, които я ползват само за пиене и пестеливо – за къпане – друга. 

На второ място – да има водни помощи за социално слабите групи хора, както има в Европа и така както има енергийни помощи.

БСП иска да се разбере кой е виновен за безобразията в този сектор в последните 10 години и да понесе своята отговорност. Ключово важно е да започне цялостно разглеждане и обновяване на системата, като се започне от язовирите, ВиК сектора, остарелите и неподновени с десетилетия тръбопроводи, пречиствателни станции и напоителни системи.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

7°C Усеща се 7°C
1014hPa 87% 96% 1m/s 0deg

2°C Усещане 0°C
1014hPa 80% 78% 2m/s 90deg

1°C Усещане -1°C
1015hPa 93% 0% 2m/s 250deg