ГЕРБ – Варна: Големи билдинги се маскират като работническо общежитие

„Възраждане“ - Варна: Продължаваме борбата за градивен, целенасочен и смислен бюджет 2024

Новата власт дава ход на  апартаментгейт!

„Работническо общежитие от апартаментен тип” ще извиси 15 етажа, нещо като хотел „Черно море” по размери. Разрешителното за строеж е издадено от новата власт на Коцев през декември от временно изпълняващата длъжност главен архитект Лидия Цекова. Проектът беше спрян от бившата общинска управа, но вече е в ход. Той е  за работническо общежитие от апартаментен тип  в зона зад Еко във Владиславово за смесено обслужване, като замаскира грамадна нова жилищна сграда с над 20000 кв. м РЗП. Това се казва в позиция на групата на общинските съветници от ГЕРБ във Варна, предаде TheSite24.

Ето пълното изявление:

Тези дни Цекова е разписала пак по същата схема проект на фирма „Нектон” на председателя на Строителната камара Пенко Господинов. Също за работническо общежитие от апартаментен тип във Владиславово. Това се прави да се заобиколи законът, като се разширят кв. м на РЗП и  се строи, където е забранено да се вдигат жилищни сгради. Ще припомним, че бившата общинска управа даде на прокуратурата миналото лято друг скандален проект на шефа на Строителната камара и собственик на „Нектон”.

Както предупредихме, отборът на презастроителите  постига  целите си, вече е с развързани ръце, получавайки благодарност за участието си в изборите и подкрепата на Коцев за кмет. Той е упълномощил Лидия Цекова да е главен архитект без конкурс, похвали я, че чудесно се справяла с работата. Тя беше дясна ръка на Бузев и след уволнението му се опита да финализира няколко скандални проект. Да припомним, че презастроителите от листата на Алтернативата се обединиха с партията на АнгелДерменджиев, на когото разкрихме скандални  проекти за строителство в дерето и гората на „Карантината”, в Морската градина и зад паметника на „Почивка“. Кметът на Промяната дойде с гръмки обещания, че ще се бори срещу презастрояването, но издадените разрешителни на ръба на закона говорят за пълно разминаване между думи и дела.

Отново ще подадем сигнал в прокуратурата  срещу новия проект на шефа на Строителната камара, очакваме РДНСК да спре скандалните му намерения.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

7°C Усеща се 7°C
1014hPa 87% 96% 1m/s 0deg

2°C Усещане 0°C
1014hPa 80% 78% 2m/s 90deg

1°C Усещане -1°C
1015hPa 93% 0% 2m/s 250deg