Цветан Цветанов: Подготовка за атентат е имало, но целта не е бил главният прокурор

Цветан Цветанов: Подготовка за атентат е имало, но целта не е бил главният прокурор

· Каква е ролята на експерта от Израел, който е правил оглед на място?

· Може ли „Европол” да помогне за разплитане на случая?

· На кой пречи главният прокурор?

Обществото е било заблудено в първите часове след опита за атентат срещу главния прокурор, а противоречивите данни провокираха недоверие към държавните институции и дадоха възможност за импровизации и най-различни изводи. Това каза Цветан Цветанов бивш вицепремиер и министър на вътрешните работи, председател на Републиканци за България в политическия подкаст „Директно в новините” със Стефан Кунчев на Dir.bg.

Като се позова на експерти, Цветанов обясни, че взривът е бил поставен така на пътя, че предварително е било ясно, че няма да предизвика тежки поражения, а лицето предизвикало взрива, е било с визуална представа кога преминава автомобилът на главния прокурор.

Това предполага да се направи засичане на разговорите в района, проведени през мобилните оператори преди, по време и след опита за атентат. Когато от клетките на операторите се извадят проведените комуникации може да започне разплитане на случая през използваните SIM карти и техните притежатели, като потенциални извършители. Въпреки това Цветанов е категоричен, че случаят с кортежа на Иван Гешев няма да бъде разкрит.

Цветан Цветанов не открива мотив за този опит за атентат и допуска, че единствено е бил търсен публичен ефект, който да съвпадне с решаването на политическата криза и съставянето на редовно правителство. Според него така на преден план ще се постави сигурността в страната и ще се обясни разбирателството на ГЕРБ с ДПС, БСП и ИТН, а „Възраждане” ще стане ключов фактор за гарантиране на кворум в 49-ото Народно събрание.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

21°C Усеща се 21°C
1014hPa 74% 5% 2m/s 11deg

18°C Усещане 18°C
1015hPa 93% 94% 0m/s 127deg

20°C Усещане 19°C
1015hPa 64% 64% 1m/s 184deg