Доц. Веселка Радева: Млади хора от Варна търсят решение на проблема с опасния космически отпадък около Земята! (ВИДЕО)

Събитието “Космос и право” е уникално. То подготвя почвата за това вашите деца и децата на вашите деца да се възползват от развитието на човешката наука и технология, за да станат космически туристи. Това заяви доц. Веселка Радева, ръководител на Планетариума във ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” по време на среща на Младежка академия “Космос и право”, която стана възможна, благодарение на партньорството между Апелативен съд-Варна и планетариума към Морско училище, предаде репортер на СайтЪТ.

Ванухи Аракелян: Вярвам, че децата ни един ден ще летят в Космоса и ще се връщат! (ВИДЕО)

Космическия туризъм има много направления и едно от най-важните направления е правовата същност на това как можем ние да бъдем защитени в Космоса от всякакви опасност – технически, метеоритни атаки, сблъсък на два космически обекта. Изключително важни събития, които обръщат вниманието на младежта към Космоса. България по този чудесен начин започва да подготвя своето младо поколение за включване в ученето на това как да станем космонавти, астронавти, космически туристи.

Съдия Георги Йовчев, Апелативен съд-Варна: Космическото право ще е наднационално право (ВИДЕО)

Студенти в Морско училище, военните медици, участват с проекти по космическа медицина в конкурси на Европейската космическа агенция и печелят призови места, където се работи точно в областта на космическия туризъм. С малки космолети ще бъдат изстрелвани от 5 до 10 космически пътешественика и Морско училище преди 5 години направи първия проект на българско космическо летище, от което да се изстрелват такива космолети с туристи. Разработени са изключително интересни зони в това летище.

Започва „делото“ за космическия туризъм на Младежка академия „Космос и право“

То ще изглежда като едно огромно око към Космоса, ще има медицински център, Център за производство на гориво. Нашите медици предложиха много интересни идеи, които са приложими, в полета на хора, които отиват в Космоса да се радват на състоянието на безтегловност и красотата на . красотата на нашата планета отгоре.

Младите хора, учениците на Варна, отново разработват за 14-та година космически градове. Ние не само ще бъдем космически туристи, ние ще станем жители на тази огромна Вселена.

Трябва да се научим да живеем и работим в космическото пространство. Много е трудно и сега да се решават проблеми на космическото право между държавни и частни агенции. Знаете, че цялата планета е обкръжена от нещо много страшно за нас, т.нар. космически боклук. Учениците даваха идеи как можем да се предпазим от падането на тези десетки хиляди парчета от сблъскали се спътници. Проблемите в Космоса във всяко едно отношение касаят нас, живеещите на тази планета.

Планетариумът на Морско училище за пореден път става звездният център на Варна, където ще се събират млади хора, които ще се интересуват от това как могат да полетят, нищо, че не са учени, нищо, че не са пилоти. Просто за да видят как техните деца и внуци биха живели, оцелявали, усвоявали космическото пространство.

Всичко е много странно, много интересно, много полезно и очакваме нови идеи от младите хора как да решаваме важни проблеми, водени от професионалистите”, коментира доц. Радева.

Повече вижте във видеото!

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

12°C Усеща се 11°C
1022hPa 62% 90% 2m/s 350deg

14°C Усещане 14°C
1027hPa 65% 75% 5m/s 260deg

18°C Усещане 17°C
1023hPa 55% 75% 4m/s 30deg