Ванухи Аракелян: Вярвам, че децата ни един ден ще летят в Космоса и ще се връщат! (ВИДЕО)

Вярвам, че децата ни един ден ще летят в Космоса и ще се връщат! Защото ние сме скалата, на която винаги могат да намерят пристан. Това коментира председателят на Апелативен съд Варна Ванухи Аракелян по време на среща на Младежка академия “Космос и право”, която стана възможна, благодарение на партньорството между Апелативен съд-Варна и планетариума към Морско училище, предаде репортер на СайтЪТ.

Младежката академия по космическо право „даде ход“ на делото за космическия туризъм (ВИДЕО И СНИМКИ)

“Пет пари не струват добрите намерения и протегнатата ръка, ако няма кой да я поеме. Ние срещнахме изключителни партньори в лицето на Планетариума и доц. Веселка Радева. Хора като нея са солта на земята, защото благодарение на нейният заразителен ентусиазъм, на страстта с която говори и завихря около себе си, Варна не, България не, всички ние имаме основание да се гордеем.

На международен конкурс нашата, варненската група, спечели специална награда за проектиране на космическите градове. Децата ни гледат не просто към звездите, те вече го виждат в измерения.

Надявам се, че между учениците на Варна и България, сред талантливите възпитаници на доц. Радева, някога ще има хора, които ще пътуват не само по света но и в Космоса и ще се връщат. Ние сме скалата, на която те винаги могат да намерят пристан”, коментира Вануха Аракелян.

Съдия Георги Йовчев, Апелативен съд-Варна: Космическото право ще е наднационално право (ВИДЕО)

Що се отнася до това дали някой ден ще се гледа съдебен процес в Космоса, председателят на Апелативен съд – Варна коментира:

“Аз мисля, че това ще е реалността! Човечеството като цяло гледа към Космоса. Ясно е, че ще има престъпления и нарушения, които предизвикват необходимост от компенсация, но вярвам, че както има космическо право, ще има и космическо правосъдие. Къде ще бъде то, надявам се да доживеем да го видим. Как ще решаваме правни спорове с индивиди от други галактики ли? Предлагам да препрочетем класиката във фантастиката, където са прозрени нещата, които човешкият ум не може да допусне. Те са мъдри, сигурно са написали някоя рецепта по този въпрос”, допълни с усмивка Ванухи Аракелян.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

15°C Усеща се 15°C
1016hPa 88% 95% 2m/s 310deg

18°C Усещане 17°C
1018hPa 48% 41% 4m/s 60deg

19°C Усещане 18°C
1017hPa 48% 40% 3m/s 110deg