Деца от Варна стартираха подписка за възстановяване на квартално футболно игрище

Деца от Варна стартираха подписка за възстановяване на квартално футболно игрище

Деца от Варна предприеха инициатива, с която да възродят футболното игрище в техния квартал “Св. Иван Рилски”, научи СайтЪТ. За целта малчуганите стартирали подписка, която вече наброява близо 200 подписа, а надеждата им е общината да чуе молбата им и да ремонтират така желаното игрище, на което децата от квартала всеки ден играят футбол.

“Преди време игрището беше ремонтирано, но заради вандалски набези, сега състоянието му никак не е добро. Лощото е, че децата нямат никаква друга алтернатива и това е единственото място, на което могат да ритат топка”, споделят жителите на района.

Децата, които са стартирали подписката са на възраст от 8 до 12 години и са много ентусиазирани от инициативата, която са предприели.

“Телената ограда на игрището е скъсана, трябва и да се минат и очертаниятята на игрището”, споделиха от своя страна децата.

Най-голямата мечта на малчуганите обаче е да имат нови места за игра.

“Много бихме се радвали да имаме нови площадки, спортно игрище и пейки, защото тези, на които играем сега са си старички. Нашите съученици се хвалят, че в техните квартали непрекъснато се правят нови площадки, а ние нямаме, което не е честно!”, категорични бяха децата.

И действително, оградата на места липсва и създава сериозни предпоставки за инциденти с малките футболисти. Ръждясали са и футболните врати, както и основите на оградата. Родителите и децата от квартала изразиха надежда, че скоро футболното им игрище ще бъде ремонтирано и опазено от вандалски прояви.

Родителите от района настояват и за ремонт, както и построяване на нови детски площадки.

“Нашият квартал е може би този, с най-малко места за игра на децата ни. Имаме нужда от нови детски площадки, трябва спешно да сменят и кошчетата за боклук, които вече са изгнили. В района има много млади семейства, които няма къде да извеждат децата си за игра, а те са много. Силно се надяваме общината да ни обърне внимание, защото е много трудно да водим децата за ежедневната им игра в другите квартали. Трафикът е натоварен, а малките се измарят бързо. Освен това е време да се обърне внимание и на тревата, която е избуяла”, споделиха още майки от квартал “Св. Иван Рилски”.

Жителите на квартала допълниха, че не веднъж са имали спорове и с по-големи деца от “Максуда”, които налитат на бой на децата и те са принудени да играят на други места.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

20°C Усеща се 19°C
1022hPa 40% 0% 3m/s 360deg
19°C Усещане 18°C
1024hPa 48% 75% 4m/s 30deg
22°C Усещане 21°C
1022hPa 43% 40% 8m/s 90deg