Делегация от Дордрехт посети ТУ – Варна по проект за обмяна на опит

Делегация от Дордрехт посети ТУ - Варна по проект за обмяна на опит

Делегация от студенти и преподаватели от Педагогическия университет в град Дордрехт, Нидерландия, посети Технически университет – Варна. Гостуването е проведено в рамките на проект по програма „Еразъм+“. Това съобщиха от Областния информационен център във Варна, предаде TheSite24.

Домакините представиха структурата и организацията на образователния процес във висшето училище. Присъстващите научиха каква е подкрепата, която то осигурява за академичната мобилност на студентите по програма „Еразъм+“, обменните възможности и условията за кандидатстване. Презентирана бе дейността на Студентския съвет при ТУ – Варна, като беше подчертана ролята и значимостта му за представляване на студентските интереси и активно участие в управлението на университета. Гостите бяха запознати с богатия спектър от студентски клубове по интереси и с дейността на Департамента по езиково и продължаващо обучение и спорт. Беше разяснено как участниците във форума могат да участват в разнообразни образователни програми и инициативи за чуждестранни учители, които са насочени към подобряване на професионалното им развитие и подготовка.

Във визитата на делегацията бяха включени и посещения на обновените лекционни зали, съвременните лаборатории и най-модерния търговски корабен навигационен тренажорен комплекс, който съдържа добавена и виртуална реалност.

По време на дискусия бяха обсъдени добрите практики, общите предизвикателства и възможностите за бъдеща ползотворна работа в областта на обмена на студенти между двата университета, както и сътрудничеството по програма „Еразъм+“.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

15°C Усеща се 15°C
1017hPa 82% 0% 0m/s 0deg

14°C Усещане 13°C
1016hPa 72% 75% 7m/s 110deg

15°C Усещане 15°C
1017hPa 82% 100% 4m/s 110deg