Подменят водопреносната мрежа в суворовското село Николаевка

Подменят водопреносната мрежа в суворовското село Николаевка

Започва изпълнението на мащабен проект по подмяна на водопреносната мрежа във варненското село Николаевка, Община Суворово. Инвестицията е в размер на 4,5 милиона лева. Финансирането е осигурено от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), средствата от което допълват успешно тези от ЕСИФ/ЕФСУ. Бенефициент е местната администрация. Това съобщиха от Областния информационен център във Варна, предаде TheSite24.

По проекта ще бъдат подменени десет километра водопроводи. Официалният срок за неговото изпълнение и приключване на работата е 720 дни. По време на ремонтните дейности местните жители ще имат режим на водоподаването, предупреждават от Община Суворово. Ограниченията ще бъдат налагани по няколко часа през деня на местата, където се изисква тази мярка. В селото ще бъдат изнесени предварително изготвени графици както за периода на спиранията на водата, така за пътните отсечки, по които ще работи фирмата-изпълнител.

Реализацията на проекта ще доведе до подобряване цялостния мениджмънт на водните ресурси и качеството на водата, намаляване на авариите по водопроводната мрежа и предоставяне на удобство на жителите и гостите на село Николаевка.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

13°C Усеща се 12°C
1017hPa 76% 9% 2m/s 60deg

14°C Усещане 14°C
1020hPa 89% 100% 4m/s 100deg

15°C Усещане 14°C
1017hPa 72% 100% 3m/s 110deg