Депутат от ГЕРБ: Нека на местните избори видим битка на идеи за Варна, не вадене на мръсни чорапи и на стари плесенясали истории! (ВИДЕО)

Оставка може да иска всеки български гражданин, въпросът е, че оставката е личен акт. Може да я иска цяла Варна, но ако лицето не желае да я подаде, няма как това да се случи. И кметът поиска оставката на главния архитект Виктор Бузев, но не я получи и се наложи да търсят друго решение.

Това коментира адвокат Бранимир Балачев, депутат от ГЕРБ/СДС на брифинг вчера по повод исканата от ПП/ДБ оставка на кмета на Варна Иван Портних, предаде репортер на СайтЪТ.

По повод на ситуацията с главния архитект, Балачев допълни: “Той е много важна фигура, държавен служител и току така не може да бъде сменен от длъжност. Трябва да има много сериозни нарушения в тая връзка и те са намерени вероятно в заповедта, с която е отстранен. Що се отнася до исканата от ПП/ДБ оставка на кмета на Варна Иван Портних, оставката може да я даде само кметът, ако прецени, че има основание за това, което искат политическите партии или гражданите на Варна.

6 месеца преди изборите се назначава временен кмет, който да изпълнява длъжността кмет на Варна до края на годината. Що се отнася до конкретния случай с исканата оставка на кмета, много рано започнахме предизборната кампания за местни избори.

Очаквам дори и по-солени неща, по-пикантни неща да чуя. Варна не е кой да е град, аз съм шовинист, за мен това е най-хубавият град в България.

Затова, моят апел е: Нека тези, които ще се кандидатират и тази битка, която ще се води на есен за местните избори, да бъде битка на добрите идеи, а не битка на вадене на мръсните чорапи и на стари плесенясали истории, които имат за цел да омаскарят някой!

Нека кампанията да се води така, че този, който е по-добър, има по-добра визия за управлението на града, той да спечели. Не трябва да чакаме нещо да се случи, да се спука една тръба и изведнъж да се сетим, че трябва да има оставка.

Що се отнася до това, че Варна си загубила имиджа, аз искам да ви припомня до 2013 година как се развиваше градът и колко сме направили от там нататък. Само бюджетите вземете от 2014 година досега, правят шест пъти по-голям бюджет спрямо времето, в което е управлявал Кирил Йорданов”, коментира адв. Балачев.

Какво още каза народният представител от ГЕРБ – вижте във видеото!

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

15°C Усеща се 15°C
1016hPa 82% 95% 4m/s 330deg

17°C Усещане 16°C
1018hPa 51% 20% 5m/s 60deg

19°C Усещане 18°C
1017hPa 48% 20% 4m/s 110deg