Десетки доброволци се организираха в мащабна акция за подобряване на условията в приюта за бездомни кучета в село Каменар (СНИМКИ)

Десетки доброволци се организираха в мащабна акция за подобряване на условията в приюта за бездомни кучета в село Каменар (СНИМКИ)

Във времена на несигурност, инфлация и ниски заплати хората са фокусирани върху собственото си оцеляване. Води ги мисълта как да изкарат месеца и да си платят сметките. Въпреки трудностите в битието ни, има и хора, които са готови да отделят от залъка си, за да помогнат на тези живи същества, които по една или друга причина са останали на улицата, а именно бездомните животни, голяма част, от които някога са имали дом, но стопаните им са се отказали от тях и са ги захвърлили като ненужна вещ.

Много от безпризорните кучета във Варна, рано или късно се озовават в приюта в село Каменар. Условията там обаче далеч не са добри, за което и да е живо същество.

Верни на поговорката “Сговорна дружина, планина повдига”, десетки доброволци се организираха във Фейсбук и групата Доброволци към Общински приют за безстопанствени кучета – Каменар, Варна в мащабна акция за подобряване на условията в приюта в село Каменар, а резултатите надминаха очакванията им.

TheSite24 разговаря с Николай Добрев, който е един от инициаторите на акцията, която се проведе на 20 януари.

“За четири часа и половина разходихме абсолютно всички кучета, които имаха възможност да излязат навън. Заради дългата липса на посетители в приюта и вероятно други причини, на които не съм станал свидетел, повечето от кучетата не са социализирани, макар това да търпи известен прогрес през последните 20 дни”, сподели Ники Добрев.

Преди провеждането на акцията в приюта в село Каменар фирми и граждани са дарили над 100 палета, от които са били изработени новите скари, на които четириногите да спят. И въпреки ужасния студ и сняг, в продължение на часове доброволци, предимно млади мъже и момчета, са сглобявали новите скари за нуждите на животните. Наред с това, други доброволци са донесли одеала и завивки, които са жизненоважни в студеното време.

“Като цяло акцията мина много добре и с много желаещи да се включат. Искам да подчертая, че това е първата акция от четири години насам! Новият управител на приюта пое ангажимент за продължаване на тази добра практика и в бъдеще, защото животните го заслужават!”, категоричен бе Николай Добрев.

Той добави, че освен нови скари и разходки, кучетата са били зарадвани и с много храна, която е е дарена от различни хора от страната.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

9°C Усеща се 8°C
1015hPa 81% 19% 2m/s 120deg

5°C Усещане 3°C
1014hPa 75% 0% 3m/s 100deg

4°C Усещане 2°C
1016hPa 93% 0% 3m/s 300deg