Десетки жители на “Траката” протестираха заради лошото състояние на улиците (СНИМКИ)

Десетки жители на "Траката" протестираха заради лошото състояние на улиците (СНИМКИ)

Десетки жители на местността “Траката” във Варна излязоха на протест днес, а поводът е лошото състояние на улиците, предаде TheSite24. Протестът започна в 7.30 часа сутирнта на кръговото кръстовище на бул. “Княз Борис I” и ул. “Арх. Манол Йорданов” заради окаяното състояние на улиците в района.

Протестиращите споделиха, че много от пътните отсечки, водещи до домовете им, са разкопани от ВиК и няма план да бъдат основно ремонтирани след края на проекта. Тече и подписка с искане час по-скоро да бъдат взети мерки за подобрения на инфреструктурата в района в най-кратки срокове.

 

Не сме наясно колко време ще продължат тези ремонти. Никой не знае в какъв срок разкопаните пътни настилки ще бъдат възстановени. Вече са се образували кратери“, коментира в ефира на Nova, протестиращият Борислав Радушев.

“Това е много мащабен проект и е инвестиция на Министерството на околната среда. Проект, който би трябвало да удовлетвори гражданите”, каза Пламен Китипов, зам.-кмет на Община Варна.

Ден по-рано от общинската администрация съобщиха, че ремонтът на улица „8-ма“ ще приключи до 15 юни. Това уверение получиха жителите на новообразуваните квартали от фирмите-изпълнители на ВиК проекта. На среща, проведена по инициатива на Общината, засегнати от ремонтите граждани бяха информирани за графиците за довършване на започнатите участъци и бъдещите ремонти в района на „Траката“ и „Евксиноград“. 


Община Варна ще следи за сроковете по големия ВиК проект в целия град, категоричен беше кметът Благомир Коцев. Той допълни, че фирмите, които са ангажирани във „Водния цикъл“, са същите, които извършват ремонти по инфраструктурата на града. Това води до забавяния и незадоволително качество, поради недостатъчния капацитет на изпълнителите. 

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

18°C Усеща се 18°C
1018hPa 72% 20% 4m/s 110deg

23°C Усещане 22°C
1017hPa 46% 0% 3m/s 0deg

23°C Усещане 23°C
1016hPa 64% 40% 3m/s 110deg