Директорът на Агенция “Митници” с обвинения за участие в ОПГ

Директорът на Агенция "Митници" с обвинения за участие в ОПГ

Софийската градска прокуратура повдига обвинения на част от задържаните в сряда седем души след акцията в Агенция “Митници”, научи NOVA.  Обвиненията са за участие в организирана престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. 

Директорът на Агенция “Митници” Петя Банкова е с повдигнато обвинение и е задържана за 72 часа. Това стана ясно от думите на адвокатката ѝ Аделина Натина. “Повдигнати са ѝ обвинения за участие в ОПГ, която се занимава с търговия с влияние, подкупи, контрабанда на акцизни стоки. Заедно с нея са повдигнати обвинения на още трима души, които не са ни известни”, подчерта Натина. 

По информация на NOVA обвинените са трима мъже, сред които обаче не е заместникът на Банкова. Те също са задържани с прокурорско постановление за срок до 72 часа.

По думите на адвокат Натина е “бил извършен обиск в дома на главния секретар на МВР Живко Коцев”. ” В неформален разговор служители на КПК ми казаха, че е бил извършен обиск в дома на главния секретар на МВР. Предвид начина на работа в момента е много вероятно и той да бъде задържан”, заяви Натина. 

Обвинението срещу Банкова и другите три лица е за участие в организирана престъпна група, съществувала от юни 2022 г. до началото на април 2024 г.. Тя е създадена с користна цел и с цел да се извършват престъпления против митническото и акцизното законодателство, както и корупционни престъпления, посочват от Софийска градска прокуратура. За посоченото престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от три до десет години.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

11°C Усеща се 10°C
1022hPa 66% 90% 2m/s 10deg

15°C Усещане 14°C
1027hPa 64% 75% 5m/s 270deg

17°C Усещане 16°C
1023hPa 59% 0% 3m/s 40deg