Диан Драганов,”Български възход”: Държавата трябва да застане зад българския туризъм

Диян Драганов,"Български възход": Държава да застане зад българския туризъм

Туристическият сектор беше един от най-печелившите отрасли в страната. Ролята на държавата е да подкрепя и развива бранша. Това заяви водачът на партия “Български възход” в 3 МИР – Варна Диан Драганов, предаде СайтЪТ. Той посочи, че действително в последните години беше направено много в тази насока, но то не е достатъчно.

“В последните 2 години страната ни беше изправена пред множество кризи в туристическия бранш. Първо ковид епидемията, а след това и войната в Украйна. Държавата отпусна средства, които подпомогнаха моментно сектора, не бяха достатъчни и обезпечаваха само запазването на работната ръка. Не бяха предвидени средства за наеми, амортизация и много от бранша бяха принудени да изтеглят кредити, за да запазят базите си. Тези мерки бяха недостатъчни за да предотвартят фалити. Мое лично мнение е, че трябва да се заделят повече средства за подобряване на инфраструктурата по цялото Черноморие. Трябва да покажем високо европейско ниво не само по отношение на обслужването, но и по отношение на пътната инфраструктура. Моя кауза ще бъде да работя именно в тази насока”, категоричен бе Драганов.

Той допълни, че е необходимо да се отделят повече средства за реклама на сектор туризъм и фокусът да е върху културно-историческите забележителности.

“Едва ли има българин, който да не е наясно, колко наситена с история е земята ни. Ролята на всички нас е да популяризираме това наследство и да привлечем още повече туристи“.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 16°C
1009hPa 70% 40% 7m/s 310deg
14°C Усещане 12°C
1012hPa 41% 20% 5m/s 250deg
20°C Усещане 19°C
1010hPa 24% 20% 10m/s 280deg