Дом на Онкоболните – Варна, създаден от Яна Георгиева, отбелязва 20 години

На днешният ден, 15 август, Успение Богородично и Ден на Варна, преди 20 години отваря врати първия и единствен в страната Дом на Онкоболните – Варна.

Създаден е по инициатива на лъчезарната и решителна Яна Георгиева, нейни сподвижници, както и с благодарствената подкрепа на първата дама по това време – г-жа Зорка Първанова и Община Варна.

В продължение вече на две десетилетия, Дома има своята неоценима роля в подкрепата на онкологично заболели пациенти и техните близки. Тук, в този уютен кът, се  осигуряват безплатни медицински консултации и ценна психологическа помощ, предоставяйки топлина и надежда в тежката борба с болестта.

През месец Октомври, който е символ на солидарността и борбата с рака, Домът на Онкоболните – Варна ще отбележи своя юбилей.

Под девиза “20 години по-късно ние сме повече и по-силни – живот в цветове” ще се състоят редица инициативи, посветени на живота и вдъхновението. В този специален месец ще трансформираме сълзите на страданието в изкуство и оптимизъм, съобщават наследниците на благородната кауза.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

No Content Available

Времето

21°C Усеща се 21°C
1014hPa 79% 21% 2m/s 15deg

18°C Усещане 18°C
1015hPa 91% 98% 0m/s 340deg

21°C Усещане 20°C
1015hPa 53% 70% 1m/s 166deg