Доставят книги до три локации във Варна с велорикши (ВИДЕО)

Доставят книги до три локации във Варна с велорикши (ВИДЕО)

Днес във варненската регионална библиотека “П. Славейков” представиха най-новата си услуга, която е доставка на книги с велорикши. Това съобщи на пресконференция директорът на библиотеката в морския град Радка Калчева, предаде TheSite24. Идеята бе почерпена след посещение в Швеция по проект за обмяна на опит по програма „Еразъм+“ на Европейската комисия в сферата на неформалното образование за възрастни.

Велорикшата вече е закупена и дейността й ще започне тази пролет, уточни директорката. Тя ще доставя книги до читателите във варненските квартали.

Трите локации, които са избрани са Ботевата градинка, ледената пързалка в кв. “Младост” и кв. “Чайка” до V гимназия. Оттам читателите ще могат да вземат книгите, които предварително са заявили като от библиотеката обръщат внимание, че при влошени метеорологични условия, услугата няма да се извършва.

“Към момента локациите са само три защото велоалеите не предоставят възможност да стигаме и до други точки на града, но се надяваме с изграждането на нови веломаршрути да можем да обхванем по-голяма част от Варна”, обясни Радка Калчева и допълни, че хората на рикшата са двама ентусиасти велосипедисти, които работят във варненската библиотека.

Услугата стартира от 4 април, но формата за заявки отваря днес. Първата локация, на която ще бъдат доставени книги с велорикшата е Ботевата градинка.

Повече за новостите във варненската библиотека вижте във видеото:

Видео TheSite24

Тази година продължава и програмата „Пътуваща детска библиотека“, в рамките на която куфарчета с книги се изпращат в детските градини.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

11°C Усеща се 10°C
1006hPa 82% 75% 6m/s 10deg

14°C Усещане 12°C
1008hPa 41% 75% 3m/s 250deg

16°C Усещане 15°C
1007hPa 41% 40% 3m/s 270deg