Еко игра с карти “Климатична фреска” се проведе ОУ “Св. Патриарх Евтимий” във Варна

Еко игра с карти “Климатична фреска” се проведе ОУ “Св. Патриарх Евтимий” във Варна, съобщиха за СайтЪТ от учебното заведение.

“На петокласниците гостува Вихрен Митев, който като външен лектор в партньорство с преподавателят по “Човек и природа” Десислава Миливоева проведоха образователният уъркшоп “Климатична фреска”. Модулът бе адаптиран за учениците от 5в клас.

Използвани бяха част от 42 карти. Организатор на срещата е Фондация “Екологичен манифест – МанЕко” заедно със съдействието на НПО “Милосърдие за теб “.

Климатичната фреска се играе с карти, всяка от които представлява фактор за изменението на климата. По време на уъркшопа участниците преминават през увлекателен процес, който им помага да открият връзката между причините и последствията, свързани с изменението на климата.

Проведе се дискусия – Как дейностите на човека застрашават природата и водят до глобални промени в климата. По време на уършопа учениците бяха запознати с презентацията на тема „Замърсяване на въздуха“. Всички ученици се справиха чудесно без предварителна подготовка само със знания по предмета “Човекът и природата” за което бяха удостоени с награди-тениски”, съобщиха от ОУ “Патриарх Евтимий”..

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 16°C
1008hPa 70% 20% 7m/s 300deg
15°C Усещане 13°C
1011hPa 36% 20% 5m/s 260deg
20°C Усещане 19°C
1009hPa 26% 20% 7m/s 280deg