ГЕРБ – Варна: Излъга ли Коцев за продажбата на общинските имоти?!

Диан Иванов: Кризата с боклука във Варна е саботаж и извиване на ръце! (ВИДЕО)

“Пълен цирк се разигра днес в ПК „Финанси и бюджет“ след вчерашните клетви на Коцев и компания, изречени пред медиите, че няма да продават общински имоти, освен ликвидиране на съсобственост”, се посочва в коментар, изпратен до СайтЪТ от пресцентъра на ГЕРБ – Варна.

“На общинските съветници от комисията беше предложено да гласуват без НИКАКВА  промяна годишната програма за управление на общинска собственост в проекта за бюджет 2024.  Въпреки  уверенията на Коцев на извънреден брифинг в неделя : „Община Варна  няма да продаде нито един незастроен имот.

Благомир Коцев: Община Варна няма да продаде нито един незастроен имот! (ВИДЕО)

Всичките 133 такива, заложени в програмата за разпореждане с имоти общинска собственост, ще бъдат извадени от нея. В момента тече вътрешно разследване в дирекцията по собственост кой е вкарал имотите в програмата въпреки изричните инструкции да бъдат заложени единствено имоти за прекратяване на съсобственост“. 

Председателят  на ОбС Христо Димитров беше категоричен в комисията: никой не е казвал официално, че има промяна в програмата за общинска собственост. Така и мина решението на ПК „Финанси и бюджет“, защото никой от администрацията, включително и зам.-кметът Христо Рафаилов не опроверга председателя на ОбС. Тоест промяна в годишната програма за управление на общинска собственост няма и от нея не са отпаднали тези 133 общински имота за продажба.

Коцев излъга ли медиите в неделя и защо  той и екипа му  осъмнаха с пълно мълчание по горещата тема?! 

„Кметът свиква извънреден брифинг, а на другия ден се оказва, че нищо от това, което е казал, не е вярно. Някой оказа ли натиск на администрацията“, попита Иван Портних от ГЕРБ-Варна, като обясни отрицателния си вот към неприемливото и неясно  решение за гласуване.

Той благодари на зам.-кмета Христо Рафаилов за признанието му от трибуната, че предишната управа на Община Варна нищо или почти нищо не е продала от общинската собственост.

„В 10 –  годишното управление има продадени само  2-3 терена в строителните граници на града, което потвърждава и официалната справка от Общината. Така че не са верни внушенията, както  опорките на някои политически партии през годините, че сме разпродали  хиляди зелени площи и полянки“, каза Иван Портних”, се посочва в коментара.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

12°C Усеща се 11°C
1016hPa 71% 0% 4m/s 110deg

15°C Усещане 14°C
1017hPa 45% 100% 2m/s 180deg

16°C Усещане 15°C
1015hPa 44% 78% 1m/s 0deg