Главчев: НАП и Агенция “Митници” започват физическа инвентаризация на наличностите в “Лукойл”

Премиерът Главчев: Пенсиите ще бъдат изплатени с увеличение в размер на 11 %

НАП и Агенция “Митници” започват физическа инвентаризация на наличностите в “Лукойл”, заяви премиерът Димитър Главчев на редовно заседание на Министерски съвет.

По думите му вчера са имали съвещание с вицепремиера и министър на финансите, с вътрешния министър и министъра на икономиката, на енергетиката, имало е и представители, относно случая “Лукойл”.

“Бяхме информирали от ръководителите на НАП и Агенция “Митници”,които също присъстваха на срещата, че ако през февруари приходите от ДДС и мита от “Лукойл” са били 90 млн. лева, през март месец са били 40 млн. Април са 228 млн. лева. Решихме да възложим на НАП и митниците да се извърши физическа инвентаризация на наличностите в “Лукойл”, допълни Главчев.

“Измина една във всякакъв смисъл Страстна седмица, е само преди Възкресение Христово. Видяхте и колко събития имаше. Детската болница, за която взехме решение и отменихме впоследствие поради големия обществен интерес предизвика и това да изпратя сигнал в прокуратурата и да възложа на ДАНС да провери административната процедура по даване на разрешително за лечебно заведение. Имаше неясноти. Беше интерпретирано, че си даваме нашето собствено решение на прокуратурата и на ДАНС, но не. Сигурен съм, че те ще проверят всички факти и обстоятелства. Има и доклад от Министерство на здравеопазването, в който тези факти са достатъчно добре изложени. Хубавото е, че отидохме в Детска педиатрия до Военна болница и се запознахме какви неотложни нужди имат те. Вчера съвместно с министъра на здравеопазването и вицепремиера и министър на финансите успяхме до голяма степен да отговорим на най-неотложните им искания”, каза още той.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

17°C Усеща се 17°C
1017hPa 72% 20% 6m/s 120deg

24°C Усещане 23°C
1016hPa 43% 0% 2m/s 0deg

24°C Усещане 24°C
1015hPa 53% 23% 3m/s 80deg