Откриха Панорама на средното образование във Варна

Нека заедно превърнем Варна в град на знанието, растежа и иновациите, заяви пред присъстващите заместник-кметът

Изборът на образование е една безкрайно трудна и отговорна задача и за нас е особено важно, учениците да бъдат добре информирани, когато правят тази крачка. Колкото по-добре познавате възможностите, толкова по-лесно ще се ориентирате в многообразието. Нека заедно да превърнем Варна в градът за който мечтаем – град на знанието, растежа и иновациите. С тези думи заместник-кметът по образованието и културата Павел Попов откри традиционната Панорама на средното образование, която започна днес в Юнашкия салон.

Организатор на събитието е Община Варна, съвместно с Регионалното управление по образование и Центъра за кариерно ориентиране в града. 

29 училища, осигуряващи средно образование на територията на община Варна са представени в Панорамата. Пред вас са всички възможности за кариерно развитие, които средното образование във Варна предлага, каза още заместник-кметът.

Той благодари специално на представителите на местния бизнес, които инвестират в обучението, осигуряват производствени практики в реална работна среда за учениците, което е изключително важно за пълноценната реализация на пазара на труда.  

Панорама на средното образование се провежда днес от 10:00 ч. до 18:00 ч. и утре – 9 май от 10:00 ч. до 17:00 ч. в Юнашкия салон. Във форума  участват професионални и профилирани гимназии, средни училища, както и фирми – работодатели.

Традиционно събитието представя актуалните профили и професии в средното образование за предстоящата учебна година пред кандидат-гимназисти и техните родители. Целта е да подпомогне учениците от седми клас и техните родители при избора на училище чрез предоставяне на информация за възможностите за продължаване на образованието в гимназиален етап. 

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

17°C Усеща се 17°C
1017hPa 72% 20% 6m/s 120deg

24°C Усещане 23°C
1016hPa 43% 0% 2m/s 0deg

24°C Усещане 24°C
1015hPa 53% 23% 3m/s 80deg