Гости на Международния образователен форум посетиха обновени детска градина и училище във Варна

Първата детска градина в морската столица „Светулка“, създадена преди повече от 90 г. от Митрополит Симеон и обновена от Община Варна през 2019 г. по европейски проект по ОП „Региони в растеж“, бе показана на новия министър на образованието проф. Галин Цоков, като част от Международния образователен форум, който се провежда във Варна.

Заедно с него обекта посетиха Николета Михалевска – Представител на МОН, д-р Ирена Радева –  началник на РУО Варна, г-жа Лилия Христова – директор на общинската дирекция Образование и младежи дейности“. Директорът на детската градина Катя Григорова запозна гостите с дейността на всички възрастови групи, както и с подобренията на сградата, станали факт благодарение на  успешно изпълнения от Община Варна европейски проект.

Посещение бе направено и в ПГГСД „Николай Хайтов“. Учебното заведение е финансирано по  приоритетна ОС „Регионални образователни институции от структурата на професионалните училища в Република България“, по  ОП „Региони в растеж“. С европейски средства бе обновена учебно- материалната база на училището, производственият цех, в който се провеждат практиките на учениците. Директорът инж. Мария Георгиева запозна своите гости със спецификите на професионалното образование и дуалната система на обучение.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

22°C Усеща се 21°C
1022hPa 35% 20% 5m/s 360deg
22°C Усещане 21°C
1023hPa 35% 75% 4m/s 330deg
25°C Усещане 24°C
1020hPa 25% 100% 4m/s 280deg