ВиК – Варна: При ремонтите ни в рамките на община Варна няма да бъде отсечено нито едно дърво (ВИДЕО)

В нито един обект от предвидените в проект № BG16M1OP002-1.016-0009 “Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и Канализация – Варна” ООД”, които се реализират на територията на община Варна, не се предвижда изсичане на дървета. Това заяви днес ръководителят на проекта Сава Коев по повод множество запитвания от граждани и журналисти за реализиращия се в момента обект в м. „Ален мак“.

В срок тече реализацията на обекта по бул. „Христо Смирненски“ в отсечката от ул. „Мир“ до бул. „Осми Приморски полк“.  В момента подходът към УМБАЛ „СВ. Марина“ от ул. „Мир“ е отворен в рамките на работното време само за линейки и живеещите в кооперация „Академика“ като за всички останали граждани посоката на влизане в болницата е откъм бул. „Осми Приморски полк“. След 17 часа подходът и от ул. „Мир“ е отворен за всички граждани. „Ежедневно се съгласуват дейностите по обекта с двете болници – УМБАЛ „Св. Марина“ и очната болница „Св. Петка“, обясни Сава Коев. Крайният срок за приключване остава непроменен – края на септември.

Напълно изградени са основното трасе и отклоненията към имотите на новата канализация по проекта в местност „Пчелина“ като след приключване на проекта ще бъде оповестена  и процедурата за присъединяване. Там (основно по ул. „Прилеп“), както и по ул. „Подвис“ в момента се извършват дейности по проект на община Варна, които включват поставяне на дъждовна канализация и след това – асфалтиране.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

23°C Усеща се 23°C
1013hPa 75% 1% 1m/s 0deg

25°C Усещане 25°C
1016hPa 50% 20% 3m/s 60deg

26°C Усещане 26°C
1013hPa 41% 40% 4m/s 80deg