Хандбалистките на „Хера – Варна“ с 2 победи, ще зимуват в Топ 3

Младите хандбалистки на клуб „Хера – Варна“ се представиха отлично на поредния турнир за 14-годишни момичета. Състезанието от държавния шампионат в зона „Черно море“ се завъртя през уикенда в Русе. Възпитаничките на треньорките Димка Предьова и Гергана Ефтимова записаха две категорични победи – срещу „Шумен“ с 20:4 и срещу „В. Левски“ (Нови пазар) с 20:11. Най-резултатни в двата мача бяха Даная Минчева с 16 гола в двете срещи и Хелин Неджатиева с 14.

В „Хера – Варна“ се завърна вратарката Виктория Иванова, която миналата година игра при 12-годишните. Тя бе извън страната известно време, а сега заема титулярно място в своята възраст и на вратата при 14-годишните.

За двете победи на „Хера – Варна“ играха още: Рая Кожухарова, Антония Димитрова, Даниела Иванова, Даная Минчева (16), Хелин Неджатиева (14), Ема Димова, Камелия Тодорова, Гергана Христова (2), Мая Кръстева (2), Сула Велева (1), Аделина Янева (4), Виктория Стойчева (1) и Сабрина Савчева.

„Момичетата и в двата мача бяха уверени и спокойни, явно този сезон набират не само опит, но и самочувствие. Радостни сме от завръщането на Виктория Иванова, която направи много силен сезон миналата година“, коментира Николинка Янкова, президент на клуба.

„Вървим нагоре. Неприятното е, че един от спонсорите ни се отказа и в момента имаме нужда от нова подкрепа. Момичетата ни са талантливи, в клуба се работи сериозно, надявам се варненският бизнес да откликне в помощта за една хубава кауза – развитието на детско-юношеския спорт“, допълва Янкова.

Варненските таланти ще зимуват на трето място в зоната, а напролет ще атакуват финалите на държавния шампионат, съобщиха от пресслужбата на СКХМ „Хера – Варна“.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

23°C Усеща се 23°C
1018hPa 73% 0% 1m/s 0deg

21°C Усещане 21°C
1021hPa 68% 0% 0m/s 0deg

23°C Усещане 23°C
1019hPa 64% 0% 2m/s 260deg