Христо Иванов: Сарафов е скритият коалиционен партньор в служебното правителство

Христо Иванов: Изглежда се възстановява формулата “турска баня с руски закуски

Христо Иванов определи главния прокурор Борислав Сарафов като скрития коалиционен партньор в служебното правителство. В изказване по повод процедурните хватки по доклада за договора с “Боташ”, той обрисува сглобяването на едно ново мнозинство между Делян Пеевски, прокуратурата, президента Румен Радев и кръгове около него. 

“Президентът Радев твърдеше по време на консултациите, че не може да има каквото и да отношение към състава на служебното правителство и не повдигна въпроса за вътрешния министър. Сега вече няма консултации, а се оказва, че Радев има отношение. Как може да повдигне въпроса за външния министър, а за вътрешния да няма правомощия?”, заяви съпредседателят на “Продължаваме Промяната – Демократична България”.  

“Как може да нямаш правомощия да повдигнеш въпроса за скрития коалиционен участник в това правителство – главния прокурор Борислав Сарафов? Защото участието на Сарафов в коалицията е осигурено през състава на ръководството на Министерство на правосъдието, така че да прикрива гърба, както на г-н Пеевски, така и по казуса “Боташ” и на тази мръсна тайна за половин милион долара на ден, която се прикрива със срамни процедурни ходове в парламента”, заяви Иванов.

Според него ГЕРБ е изправен пред избор дали да се присъедини към новата сглобка на Пеевски или да участва в продължаването на реформите.

“ГЕРБ трябва да реши дали ще позволи да бъдат вкарани в сглобка, която Пеевски в момента програмира с този състав и тази скрита архитектура на служебното правителство. Сглобка, която се формира от Пеевски, прокуратурата, Радев и кръгове около него. Нали виждате очертанията на едно ново мнозинство? ГЕРБ трябва да решат дали ще влязат в това или да продължим усилията за реформи. Въпросът е към тях”, добави той.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

14°C Усеща се 14°C
1016hPa 82% 44% 2m/s 270deg

14°C Усещане 13°C
1018hPa 67% 4% 3m/s 160deg

15°C Усещане 14°C
1018hPa 67% 75% 4m/s 140deg