Игор Лазаренко, РИМ – Варна: Пожелаваме си силен летен сезон

Игор Лазаренко, РИМ - Варна: Пожелаваме си силен летен сезон

Регионалният исторически музей във Варна се стяга за предстоящия летен сезон, а надеждите се той да бъде силен. Това коментира за СайтЪТ директорът на РИМ – Варна Игор Лазаренко. Той посочи, че индикациите са за по-добър сезон от предходния.

“Днес членовете на постоянната комисия по туризъм към Общинския съвет във Варна също споделиха тази оптимистична прогноза и се надявам тя да се изпълни”, каза още Лазаренко. Той добави, че се надява да продължат и разкопките на важни археологически обекти край Варна.

“Очакваме да видим, какви средства ще отпусне Министерството на културата. Отделно се надяваме да продължим разкопките на Варненския халколитен некропол, които се провеждат от две години. Помните, че разкопките бяха спрени в средата на 90-те години и подновени преди две години. Много бих се радвал да приключим с този обект, а какво ще открием – това само може да гадаем”, обясни директорът на РИМ – Варна.

Стана ясно още, че има предложение общината да отдели 50 000 лв. за разкопки на този важен обект, но към момента няма потвърдено решение на Общинския съвет.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

18°C Усеща се 18°C
1018hPa 88% 2% 1m/s 0deg

18°C Усещане 18°C
1022hPa 84% 20% 2m/s 140deg

19°C Усещане 19°C
1018hPa 77% 20% 1m/s 140deg