Ивайло Маринов: И това лято посетителите на плажа в “Аспарухово” ще се възползват от безплатен паркинг (ВИДЕО)

Върховният административен съд остави окончателно на поста му кмета на "Аспарухово"

И това лято посетителите на плажа в “Аспарухово” ще се възползват от безплатен паркинг, съобщи за СайтЪТ кметът на района Ивайло Маринов. Той обясни, че към момента все още не е готов проекта за Аспаруховия парк и съответно няма как да се въведе платена зона.

“След като се изготви проекта ще се търси решение за паркирането. Към момента нямаме платена зона никъде в Аспарухово, така че и тази година ще се паркира безплатно. От една страна това е добре, но от друга, през лятото се паркира безразборно на плажа и може би трябва да се вземат мерки.

То зависи и от възпитанието на хората, защото не са малко тези, които спират директно на пясъка, други в гората, а сами разбирате, че това никак не е желателно, но си мисля, че постепенно това ще отмине и хората ще разберат, че не е редно да се спира на такива места”, каза с надежда Маринов.

Видео СайтЪТ

По отношение на паркоместата кметът на района заяви, че за съжаление това е болна тема, не само за квартала, но и за цяла Варна.

“Не стигат и при нас. Откакто съм кмет на района съм огледал всички възможни терени за изграждането на нови паркинги и за три години успяхме да изградим доста нови места за паркиране. Не стигат местата, но причината е и тази, че самите улици са тесни. Допреди няколко години хората бяха принудени да спират на тротоарите. Сега обаче след като извършваме основен ремонт на улиците и тротоарите, няма как да се позволи спиране там, тъй като те са пригодени за възрастни хора, майки с колички и пешеходци.

Имаме много недоволни граждани заради липсата на паркоместа – факт, но за мен е по-важно да спазваме закона и да има къде да вървят пешеходците, отколкото да си паркираме колите безразборно. Освен това тротоарите, които изграждаме, част от тях са с павета или асфалт и не са пригодени да устоят на тежестта на автомобилите”, разясни Ивайло Маринов.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

12°C Усеща се 11°C
1022hPa 62% 90% 2m/s 350deg

15°C Усещане 14°C
1027hPa 65% 75% 5m/s 260deg

18°C Усещане 17°C
1023hPa 55% 75% 4m/s 30deg