Иван Ченчев, БСП: В момента ни управляват стажантите в политиката

Иван Ченчев, БСП: Борисов си даде имунитета едва след като си сложи удобен главен прокурор

Операция “Чисти ръце” трябва да продължи, независимо кой е главен прокурор

“Ние от БСП казваме, че операция “Чисти ръце” трябва да продължи, независимо кой е главен прокурор. Цялата съдебна система трябва да функционира така, че в обществото да има не само усещане за справедливост, но и реални действия, които все още не виждаме.“ Това заяви Иван Ченчев, зам.-председател на парламентарната група на “БСП за България”, в ефира на Euronews.

“Подавали сме сигнали към прокуратурата за различни случаи, но тези сигнали не са били отразявани. Сигнали за всичко, което може да се сетите за последните 7 години, откогато БСП говори за паралелната държава. Аз си спомням за поне 10 сигнала, които сме внесли в прокуратурата. Включително и Корнелия Нинова, когато беше министър на икономиката, подаде сигнал за опасните язовири и техните ремонти – половин млрд. лв. бяха отпуснати по времето на Бойко Борисов, а само един язовир беше ремонтиран”, отбеляза Ченчев.

“Това, което се случи в българската политика е безпрецедентно – тази коалиция на имунитетите, тя е една коалиция на страха. Това не е договорка в името на България, защото тези хора все още нямат управленска програма, те в момента управляват страната с ротационни премиери”, изрази възмущението си Ченчев и добави: “В момента ни управляват стажантите в политиката, затова го има това лакатушене. Както вчера Нинова нарече ПП – излъгани камилчета.“

“Няма реформа, лявата обувка на десния крак, не е удобно. Удобно е само на хората, които искат да се скрият зад политическите си имунитети. Борисов и другите, на които са им поискали имунитетите. Самият Сарафов заговори, че ще изтегли някои от исканията за имунитети”, добави още Ченчев.

Ченчев отбеляза още, че БСП не може да каже кое лице трябва да бъде главен прокурор, тъй като това е намеса в съдебната власт. Той също добави, че партията има множество предложения за съдебна реформа, едно от което е за контрол на

актовете на главния прокурор. Ченчев изрази мнение, че главен прокурор трябва да има, но да е с намалени правомощия.

“БСП е уникална партия. Намаляващата ни подкрепа се дължи на няколко неща. Първо, появяването на нови и нови проекти. Второ, атаките от страна на служебния кабинет. Трето, финансираната вътрешна опозиция. Четвърто, купуването на гласове. БСП не върши такива неща. Според мен, БСП ще получи своя резултат, тъй като сме последователна партия, а и се видя лицето на другите, които подведоха избирателите си” каза за финал Ченчев.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

14°C Усеща се 14°C
1016hPa 82% 82% 1m/s 0deg

14°C Усещане 13°C
1018hPa 62% 9% 2m/s 60deg

15°C Усещане 14°C
1017hPa 72% 20% 4m/s 140deg