Иван Портних: След приватизацията на “Златни пясъци” курортът се привърна във феодално владение! (ВИДЕО)

Иван Портних: След приватизацията на "Златни пясъци" - курортът се привърна във феодално владение!

След приватизацията на “Златни пясъци” – курортът се привърна във феодално владение! Това заяви на брифинг кметът на морската столица Иван Портних, предаде СайтЪТ. Поводът за брифинга бе изявлението на “Златни пясъци” АД, относно баракате в курортния комплекс. Той обясни, че в Общината има получена одобрена схема за преместваеми обекти в курорта, подписана през 2020 г. от зам.-министъра на туризма Ирена Георгиева, която и в момента е на този пост в министерството на туризма, оглавявано от Илин Димитров (“Продължаваме Промяната”)

Кметът направи и важното уточнение, че Законът за черноморското крайбрежие е категоричен, че подписът под схемата трябва да бъде на министъра на туризма.

“Законна ли е тази схема, след като е подписана от зам.-министър? В общината не разполагаме със съответната заповед на министър на туризма за одобряване на схемата за преместваеми обекти в курорта. При опит да я получим се оказа, че била “вътрешноведомствена информация”! Министър Димитров е варненец и би трябвало да е добре запознат с проблемите и смятам, че трябва да вземе подкрепи обществения интерес, като се отмени въпросната схема и курортът да се освободи от тези бараки”, коментира Портних.

Видео СайтЪТ

Той посочи, че заради бараките почти не са останали тротоари.

“Предствете си, когато курортът е пълен с хора и тези бараки отворят, откъде ще минат туристите? А за майките с колички или хората с двигателни проблеми, няма какво да говорим. Ето това искат да одобрят.

Само ще уточня, че схемата, която бе одобрена през 2014 г. е изтекла. Тогава одобрихме схемата, но ни беше обещано, че тези павилиони ще бъдат приведени в приличен вид, но това не се случи. И точно поради тази причина, преди две години не одобрихме новата схема, защото това е безумие”, аргументира се Портних.

Кметът на Варна отново призова министъра на туризма да отмени схемата и попита къде е обществеността:

“След приватизацията на “Златни пясъци” този курорт се превърна във феодоално владение. И ние варненци, вместо да се гордеем с курорта си, ние забравихме, че е част от Варна и защо – защото не ходим там. Ами то морето не се вижда от сергии и павилиони, превзети са тротоарите и хората просто не отиват. Но така се унищожава и туристическия продукт”, категоричен Портних.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

5°C Усеща се 2°C
1013hPa 100% 20% 4m/s 100deg
5°C Усещане 5°C
1013hPa 87% 15% 0m/s 0deg
8°C Усещане 6°C
1013hPa 76% 20% 3m/s 290deg