Собствениците на имота в Гръцката махала: Работата по обекта е според изискванията на закона и под надзора на археолози!

След сигналът, изпратен от читател на СайтЪТ, в който се изразява притеснение, че ценни археологически находки са разкрити под частен имот в Гръцката махала и може да не бъдат съхранени, с редакционния екип се свързаха собствениците на имота. Те изразиха категоричното си несъгласие с изразените предположения и предоставиха документи, според които всичко се извършва напълно законно и под надзора на археолозите.

“С настоящето бих искал да изразя своето искрено възмущение от изнесената фактология в публикуваната статия “Багер гази археологически разкопки в Гръцката махла“.

Нито дума не отговаря на истината! Към настоящия момент с надлежно Разрешение за извършване на спасително археологическо проучване на терен работят варненски археолози под ръководството на Д-р Валери Йотов . Техниката на обекта и работниците помагат на археолозите да установят мащаба и обема на намерените находки.

Никакви строителна или каквато и да е дейност не се извършва от фирма Дончев Груп ЕООД “, се посочва в позиция, изпратена до медията ни от собствениците на имота.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

5°C Усеща се 4°C
1013hPa 95% 20% 2m/s 60deg
4°C Усещане 3°C
1014hPa 87% 11% 2m/s 70deg
8°C Усещане 6°C
1013hPa 71% 20% 3m/s 290deg