Изпращат “мощни подкрепления” за украинските войници в Авдеевка

Изпращат "мощни подкрепления" за украинските войници в Авдеевка

За първи път от началото на войната част от подразделенията на 110-та отделна механизирана бригада са изведени за ротация от района на Авдеевка. Това обяви говорителят й Иван Секач в ефира на Радио “Свобода“, предава УНИАН.

“Нашата бригада е на това направление вече две години. Защитата ни започна на 40 километра от Авдеевка. Това е от Ню Йорк до Опитное. С течение на времето руснаците струпаха сили, за да превземат Авдеевка. И затова нашата линия намаля, сега е няколко пъти по-малка“, обясни Секач.

По думите му сега бригадата няма възможностите да удържи Авдеевка – на помощ са изпратени подкрепления.

“За първи път от почти две години части от подразделенията на 110-а отделна механизирана бригада бяха напълно изведени от боевете за почивка и ротация. Наистина пристигнаха подкрепления. Няма да казвам какво е подразделението. Но става въпрос за мощна подкрепа, малко по-спокойни сме сега“, призна говорителят на 110-та отделна бригада.

Според Секач основната задача на Руската федерация на това направление е прекъсването на линията за доставки.

“Въпреки че има и други варианти (за логистика – бел. ред.). Т.е., те се опитват да превземат Авдеевка. Имат ясна задача, всички разбираме, че изборите в Русия са през март и в Москва се нуждаят от победа. Затова те използват всички възможности и всички налични ресурси за изпълнение на задачата, независимо от загубите“, твърди Секач.

Той също така добави, че за някои цели Руската федерация използва професионални военни. Но по-често биват мобилизирани военни на договор или наемници от други страни. Но в много отношения, уверен е Секач, Русия има много предимства.

“Те имат пълно предимство в авиацията, ние не можем по никакъв начин да повлияем на въздушните нападения, бомбардировките на града и нашите позиции. Имат и огромен брой персонал, с който не се съобразяват и непрекъснато експериментират с различни групировки, използвайки бронирана техника. Имат задача и се опитват да я изпълнят по всякакъв начин“, заключи говорителят на 110-та механизирана бригада.

Превод и редакция: Агенция “Фокус”

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

28°C Усеща се 29°C
1008hPa 58% 42% 4m/s 120deg

28°C Усещане 29°C
1007hPa 57% 67% 6m/s 100deg

32°C Усещане 32°C
1006hPa 40% 20% 5m/s 160deg