Кариерна борса “Иновации в електротехниката, електрониката и автоматиката” организира ТУ-Варна

Форум Кариерна борса „Иновации в електротехниката, електрониката и автоматиката” беше официално открит на 15.05.2023 г. от проф. д-р инж. Тодор Ганчев, зам.-ректор „Научна дейност“ в Технически университет – Варна.

От името на академичното ръководство той приветства присъстващите преподаватели, студенти и представители на бизнеса с думите: „Добре дошли на третата кариерна борса в университета, която се провежда в рамките на Проект за модернизация на висшето образование. По този проект ние изпълняваме спектър от дейности, свързани с иновациите и затова не е случайно името на днешната кариерна борса: „Иновации в електротехниката, електрониката и автоматиката“. Това е едно от най-големите направления в Технически университет – Варна и то произвежда кадри за гръбнака на българската икономика, затова и интереса към кариерната борса е очевиден. Благодаря на представителите на индустрията, че днес сте тук и Ви пожелавам плодотворни контакти със студенти и преподаватели, защото ние всички заедно се опитваме да създадем среда, благоприятна за развитието на инженерните кадри, тези които ще поддържат напредъка на бизнеса и тези, които ще продължат да развиват науката и образованието. Разчитам на плодотворно сътрудничество и бъдеще!“

От фирма TESY – ексклузивен партньор на кариерната борса беше обявено началото на Хакатон, включващ реален бизнес казус. Той беше зададен от г-жа Теодора Славова, производствен мениджър Човешки ресурси във фирма TESY. Заданието е на тема: „Управление и регулиране на система от две помпи“ и повече информация за него може да видите на https://www1.tu-varna.bg/tu-varna/index.php/novini/saobshteniya/2374-hakaton-po-tehnicheski-problem-firma-tesy

Форумът продължи с включване на студентите в лекцията: „Подготовка на автобиография, мотивационно писмо и подготовка за интервю пред работодател“.

Кариерната борса “Иновации в електротехниката, електрониката и автоматиката” продължава до 17 май от 10:00 ч. до 16:00 ч. във фоайето на Електротехнически факултет.

По време на тридневното кариерно събитие фирмите ще могат да направят подбор и среща със студенти в сферата на професионално направление 5.2 „Електротехника, електроника и автоматика”, Информационно-комуникационни технологии и други.

Повече информация за събитието може да виждате тук: https://www.facebook.com/careertuv

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 16°C
1013hPa 72% 100% 6m/s 350deg

13°C Усещане 12°C
1017hPa 88% 75% 3m/s 320deg

13°C Усещане 13°C
1015hPa 88% 20% 2m/s 300deg