Кирил Петков: Отново чуждите служби трябва да открият, че имаме поредния шпионин в България

Петков: Калин Стоянов беше подаден като експерт от ГЕРБ

За съжаление отново чуждите служби трябва да открият, че имаме поредния шпионин в България и след това вече нашите служби направиха това, което направиха, това заяви пред NOVA съпредседателят на “Продължаваме Промяната” Кирил Петков по повод шпионския скандал около Руската църква у нас. 

Руската църква в София ще бъде затворена

По думите правителството и в частност премиерът акад. Николай Денков много подкрепят българската православна църква. “Видях, че някои се опитват да използват това правителство срещу църквата, напротив, едно от първите решения на правителството беше да възстанови бюджетът на Рилския манастир, въобще работата с църквата е конструктивна. Проблемът е когато чужди държави използват под прикритие ролята на човек, който трябва да вкарва надежда, любов към вярващите и да го използват за шпионин”, посочи още Петков. 

България експулсира висш духовник и двама служители на Руската църква

Според него е пропуск на ДАНС, че служителите на Руската църква са експулсирани едва сега, а не по-рано. 

“Ако днес вече знаем, че той е бил шпионин на руските служби, той е бил шпионин на руските служби от 5 години. Докато не заработят българските служби по истински начин, националната ни сигурност е под риск. Не може една Северна Македония да има по-добра информация за руските шпиони в България, отколкото нашите служби”, посочи още Кирил Петков и допълни: “Не може след 5 години един шпионин на чужда държава да оперира под прикритие и чак сега да бъде осъзнато”. 

Костадинов: В неделя в 10:00 ще бъда в Руската Църква 

На въпрос дали страната ни очаква ответна реакция и от Русия, съпредседателят на ПП беше категоричен: “Добра ответна реакция би била да изпратят свещеници, които не са агенти на чуждите служби и да се отвори Руската църква за хората, но като място за молитва, а не място за шпионаж”.  

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

8°C Усеща се 5°C
1013hPa 87% 100% 5m/s 340deg

5°C Усещане 1°C
1013hPa 90% 100% 5m/s 100deg

5°C Усещане 5°C
1013hPa 93% 100% 1m/s 200deg