Клуб “Девети декември”: Ивайло Мирчев да поеме своята лична отговорност за прибързаното и умишлено злепоставяне на Мустафа Емин

Клуб "Девети декември": Ивайло Мирчев да поеме своята лична отговорност за прибързано, умишлено злепоставяне на Мустафа Емин

Призоваваме незабавно да бъде изказано публично извинение към Мустафа Емин. Това се казва в позиция на членовете на Клуб “Девети декември – 9 XII”, които са най-активната вътрешна опозиция в ПП “Да, България”.

“Да, България” за скандала със съветника на Тагарев Мустафа Емин: Не толерираме каквито и да било прояви на арогантно поведение и злоупотреба с властови позиции!

Мустафа Емин отхвърли обвиненията, че е заплашвал медици в „Пирогов”

Ето и пълният текст на позицията на Клуб “Девети декември – 9 XII”, без редакторска намеса:

“Не пускайте наглите да ръководят. Не поощрявайте безочието чрез пасивността си.

Защото много е страшна самотата на борещия се за правдини, лишен от подкрепата на тези, за чието благо се жертва. Не го оставяйте.” – Кристиан Таков

***

Клуб “Девети декември – 9XII” категорично се разграничава от прибързано обявената позиция на ПП “Движение Да, България” относно непотвърдените обвинения срещу члена на Националния съвет на партията и координатор на Клуб “Девети Декември” – Мустафа Емин.

Обръщаме внимание на това, че политиката е поле на противопоставяне, а често и на умишлено злепоставяне. В публичното пространство се носят всякакви слухове, които целят да дискредитират един или друг политически субект, а нерядко и лидери на партии и общности. Преди да бъдат приети като факти, е необходимо да бъдат разгледани с внимание и критичен поглед, и безпристрастно да бъдат проверени.

Безрезервното публично кредитиране на такива слухове показва изключително ниско ниво на професионализъм и доверие, и издава преднамереност срещу личността на Мустафа Емин. Извинението, поднесено от Ивайло Мирчев, лице, което няма отношение към казуса, и без да е установена безусловно вина, е израз на впечатляваща политическа некомпетентност, а на втори план и опит за унищожение на публичния образ на един достоен човек.

Ние вярваме, че за да бъде взето правилното решение, трябва да бъдат чути и двете страни, а при неоспорими аргументи за злоупотреба със служебно положение и неприемливо поведение, да бъдат сезирани компетентните институции и вътрешнопартийни органи.

Внезапното и бързо разпространение на провокативна информация около събитието, пренебрегването на основното правило за запазване на лекарска тайна, извеждането в публичното пространство на вътрешна комуникация и неясната позиция на “Пирогов”, ни навеждат на мисълта за преднамерена акция, целяща злепоставяне на личността и работата на Мустафа Емин. Допълнително съмнение поражда и излизането на “новината” в руските медии, което ясно насочва към умишлена и целенасочена провокация не просто към съветник на министър Тодор Тагарев, но и към водената от него политика.

Особено притеснително е, че ръководството на ПП “Да България” допусна да бъде използвано и попада под влиянието на външни злонамерени фактори срещу свой член и много достоен човек като Мустафа Емин.

Призоваваме незабавно да бъде изказано публично извинение към Мустафа Емин, а Ивайло Мирчев като член на ръководството на ПП “Да, България” да поеме своята лична отговорност за прибързано, умишлено злепоставяне и уронване престижа на член на партията, на висш държавен служител, и на правителството като цяло.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

32°C Усеща се 33°C
1011hPa 43% 20% 7m/s 130deg

32°C Усещане 31°C
1009hPa 35% 0% 4m/s 0deg

34°C Усещане 34°C
1010hPa 31% 20% 4m/s 50deg