Кметът Благомир Коцев бе избран за заместник в националната делегация в Европейския комитет на регионите

Кметът Благомир Коцев кани партии и коалиции на консултации за състава на секционните избирателни комисии

Кметът на Варна Благомир Коцев бе избран за заместник в националната делегация на Европейския комитет на регионите. Това стана вчера по време на заседание на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). На срещата бе обновен състава на международните делегации в органите на Европейския съюз, в които НСОРБ представлява българските местни власти. Избрани бяха и представителите в международни организации, в които членува националното сдружение.

За овакантените позиции в националната делегация в Европейския комитет на регионите Управителния съвет на НСОРБ утвърди трима кметове, а за техни заместници седем кмета, сред които е и Коцев. 

Европейският комитет на регионите е консултативен орган на ЕС, който представлява местните и регионалните власти в целия Европейския съюз и изразява мнение относно нови закони с отражение върху регионите и градовете. 

Европейският комитет е политическа асамблея, съставена от 329 членове и 329 заместници от всички държави в ЕС, които заемат изборна длъжност на местно или регионално равнище. Те заседават в Брюксел до шест пъти годишно, за да обсъдят своите становища по предложеното законодателство и да излязат с резолюции за по-нататъшните действия на ЕС. 

Инфото е от 
https://www.namrb.org/bg/aktualno/us-obnovi-sastava-na-natsionalnite-delegatsii-strukturi-na-es-i-na-predstavitelite-na-obshtinite-mezhdunarodni-organizatsii

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

15°C Усеща се 15°C
1016hPa 77% 82% 2m/s 360deg

17°C Усещане 16°C
1018hPa 51% 9% 4m/s 140deg

18°C Усещане 17°C
1017hPa 52% 20% 3m/s 110deg