Кметът на Варна: Няма да  подкрепим “алабализми” за крайбрежната алея! (ВИДЕО)

Няма да  подкрепим “алабализми” за крайбрежната алея “Капитан Георги Георгиев” . Необходима е широка обществена дискусия за статута на алеята и нейното облагородяване,  заяви кметът на Варна Иван Портних, предаде репортер на СайтЪТ.

Според него решенията на областните управители ту за затваряне на част от нея за движение на коли, ту за отмяна на тази заповед, са политически заигравания с очакванията на варненци.  Това не е работа в интерес на хората, а подаване на топката с политически цели, коментира кметът. 

Иван Портних предложи обществеността да бъде запозната с всички проекти и инвестиционни намерения за алеята. Публично и открито да стане ясно кой какво предлага, кой какво подкрепя, какви са визиите на тази важна за всички варненци зона, каза още Портних. 

Той припомни, че Варна като морска столица заслужава да има контактна зона с морето, затова е отворена и зоната на пристанището, но въпросът трябва да бъде решен комплексно.

Иван Портних допълни, че ще изрази позиция, след като приключи поредната проверка на Министерството на регионалното развитие, чиито резултати трябва да станат известни до дни. 

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

No Content Available

Времето

28°C Усеща се 29°C
1008hPa 58% 42% 4m/s 120deg

28°C Усещане 29°C
1007hPa 57% 67% 6m/s 100deg

32°C Усещане 32°C
1006hPa 40% 20% 5m/s 160deg