Кметът на Варна Иван Портних участва в годишния форум на Националния алианс за социална отговорност

Кметът на Варна Иван Портних участва в годишния форум на Националния алианс за социална отговорност /НАСО/ на тема „Развитие на социалните услуги за по-добър живот”, който се провежда във Варна. Домакин на събитието е председателят на НАСО Георги Георгиев, а сред участниците бяха министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапанова, вицепрезиднетът на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания (EASPD) Валерия Бужан, над 150 представители от държавни институции, общини от страната, доставчици, ръководители и екипи на социални услуги, потребители и представители на неправителствени организации.

Чест е за Варна да бъде домакин на най-значимото събитие за годината в социалната сфера, заедно с Националния алианс за социална отговорност (НАСО). Това е висока оценка и признание за социалната политика на Община Варна, която е уникална за страната – със своите 58 социални услуги, които ежегодно надграждаме. Тук е мястото да благодаря на всички социални работници, на неправителствения сектор, с който си партнираме отлично, за всеотдайната и отговорна работа, каза по време на срещата кметът Иван Портних.

Георги Георгиев благодари за активната подкрепа на Община Варна и посочи, че тя е с водещо значение в страната по заделянето на собствен ресурс в тази сфера. Всички предложения направени по време на форума ще бъдат изпратени до Министерството на труда и социалната политика, стана ясно по време на срещата.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

No Content Available

Времето

6°C Усеща се 6°C
1015hPa 93% 11% 1m/s 0deg

8°C Усещане 6°C
1017hPa 67% 57% 5m/s 50deg

2°C Усещане 1°C
1015hPa 93% 40% 2m/s 260deg