Кметът на Варна обеща пълна подкрепа за провеждането и популяризирането на ММФ „Варненско лято“

Програмата на най-стария варненски фестивал обсъдиха на среща днес кметът Благомир Коцев и артистичния директор на ММФ „Варненско лято“ проф. Марио Хосен

Ще се работи в посока повече реклама и разпознаваемост на фестивала на национално и международно ниво

Имате пълната ми подкрепа за организирането на Международния музикален фестивал „Варненско лято“. Програмата за 2024 година, която представихте, е впечатляваща. Очакваме лятото с нетърпение. Това заяви кметът на Варна Благомир Коцев по време на първата си среща с артистичния директор на фестивала проф. Марио Хосен. 

Маестрото представи програмата на фестивала за тази година, както и подготовката за изданията през 2025 и 2026 година, когато фестивалът ще отбележи 100-годишния си юбилей. На срещата присъстваха заместник-кметът по образование, култура и спорт Павел Попов, директорът на дирекция „Култура и духовно развитие“ Антония Йовчева и началник-отдел „Фестивали и проекти“ Десислава Георгиева. 

Изключително горд и щастлив съм да работя за фестивала „Варненско лято“, който е моя лична кауза, каза проф. Марио Хосен. Той разказа за програмата на фестивала, гостуванията на големи артисти и съдействието, което получава от различни посланици и дипломатически лица. Един от акцентите на „Варненско лято“ тази година е участието на камерния оркестър към Симфоничния оркестър на Баварското радио, който е избран за най-добър оркестър на годината в света. 

Проф. Хосен подчерта, че и тази година календарът на фестивала ще бъде богат. Сред предстоящите събития са например традиционният международен симпозиум под надслов „Музиката на дунавските държави“. Продължава и традицията да се дава сцена на млади изпълнители, които представят таланта си на различни локации в морската столица. 

По време на разговорите стана ясно, че трябва да се работи в посока повече реклама и разпознаваемост на фестивала на национално и международно ниво. Кметът Благомир Коцев заяви, че е необходимо да се вложат повече средства за разпознаваемос, а фестивалът да се възприема като бранд на града. Двамата обещаха да представят цялата програма на Международния музикален фестивал „Варненско лято на специална пресконференция по-късно през пролетта. 

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 15°C
1016hPa 67% 0% 2m/s 130deg

13°C Усещане 13°C
1019hPa 72% 100% 1m/s 0deg

17°C Усещане 16°C
1016hPa 63% 100% 4m/s 10deg