Кметът “помилва” дигитална котка по време на фестивала БУНА

Кметът Иван Портних сподели впечатления от съприкосновението си със съвременното изкуство, представено по време на фестивала БУНА, видя СайтЪТ.

Варна събира артисти за фестивала за съвременно изкуство БУНА

“Да “помилваш” дигитална котка. Проектът е на Петя Боюкова, направена от части на кукла Барби. Котката се вижда след сканиране на QR код пред пространството Work Del Mar на ул. “Хан Омуртаг”22. Проектът е част от най-големия фестивал за съвременно визуално изкуство БУНА / BUNA, който се провежда във Варна в дните между 24 и 28 май”, коментира кметът във фейсбук.

Фестивалът БУНА превзе Таляна и културното пространство ReBonkers

Както СайтЪТ информира, много хора се включиха в първите събития на най-големия фестивал за съвременно визуално изкуство БУНА, който се провежда във Варна до 28 май. В него участват над 30 организации, галерии и артистични колектива от цялата страна. Част от срещите бяха проведени в артистичния квартал Таляна, а други – в културното пространство ReBonkers.

Навръх 24 май в Таляна се включиха локации като Work Del Mar, Bella Sherban handmade jewelry, Бистро Майстора, където бяха представени проектите на Александър Вълчев, ПОСТА, Struktura Project Room, Gallery Gallery, както и намесите в градската среда от Владимир Иванов, Петър Чиновски, Виктория Георгиева Mouse и София Димова. 

Ден по-рано в ReBonkers бе направена предпремиера на БУНА. На събитието присъства кметът на Варна Иван Портних, който е патрон на фестивала, представители на Фрапорт Туин Стар – концесионер на летищата във Варна и Бургас, на културната общественост и туристическия бранш, от местната власт и други. Домакин на събитието бяха Ралица Герасимова, София Димова и Калина Жечева от ReBonkers и Биляна Раева от сдружение “Таляна”.

Пълна програма и карта с местата на събитията тук: https://bunavarna.com/bg/

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

20°C Усеща се 20°C
1015hPa 60% 100% 3m/s 100deg
18°C Усещане 18°C
1019hPa 82% 75% 3m/s 270deg
22°C Усещане 22°C
1015hPa 64% 75% 3m/s 300deg